Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Interessant xerrada sobre els drets de les persones grans (i no tan grans): la prevenció i la protecció

22 de febrer de 2016

El passat dijous 18 de febrer a l’Equipament del Casal del Passeig va tenir lloc la xerrada “Drets de les persones grans (i no tan grans): la prevenció i la protecció” que organitzava Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada, amb la participació de més de setanta persones.

La ponència la va conduir el Sr. Jordi Muñoz Iranzo, advocat, president d’ EIMA (Associació per a la investigació del Maltractament a l’Ancià), i col·laborador de l’ EAVA (Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia). Es va parlar sobre quatre eines de protecció com és l’ autotutela, el poder preventiu, l’assistent o el testament. Però també d’altres documents que només poden fer les persones majors de 65 anys com les relacions convivencials i l’acolliment de persones grans, ambdues propostes amb petites iniciatives incipients al territori català. Tanmateix també es va parlar del procés d’incapacitació com a eina de protecció davant de persones que perden la seva capacitat de decidir.

Per últim, el ponent va facilitar cinc ingredients per evitar situacions de maltractaments a les persones grans: Informació, ús dels propis drets, ser solidari (per tant, en cas de sospitar algun tipus de situació de maltractaments a una persona gran, comunicar-ho als serveis socials, sanitaris o cossos de seguretat), ús dels professionals i mantenir el dret a decidir.

En el marc del programa “Bons tractes a les persones grans de l’Anoia “ que el Consell Comarcal de l’Anoia lidera, i el projecte “Igualada, ciutat amiga de les persones grans” que encapçala l’Ajuntament d’Igualada, s’ha volgut promoure aquesta xerrada informativa a totes les persones interessades i de la qual es valora una bona acció dins dels respectius programes.

Last modified: 5 de febrer de 2018