Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Alcaldes i regidors de cultura de la comarca s’interessen per la recuperació de les festes tradicionals o populars

7 de març de 2012

El passat dimarts 6 de març és va presentar a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia el programa “Tallers per a la festa”, un programa formatiu i dinamitzador que impulsa el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana que ofereix un conjunt d’eines per fer possible la realització d’un projecte de creació, recuperació, millora o actualització d’una festa o element festiu d’una determinada localitat.

A partir d’un projecte o idea d’un acte festiu es proposa un nombre variable de tallers participatius que incorporen voluntaris i membres d’entitats locals dirigits per artistes i creadors professionals. L’objectiu dels tallers és produir tots els elements festius necessaris per a l’espectacle o festa final: el vestuari, l’acompanyament musical, els elements escenogràfics, el guió de la festa, etc.

A més, des de Tallers per a la festa es dóna suport en la producció i l’estudi de viabilitat de les diferents propostes, per tal d’assegurar-ne la continuïtat una vegada finalitzat el projecte, de dos anys de durada.

Amb el suport directe dels ajuntaments i amb la implicació activa de grups, entitats, associacions veïnals, etc., els Tallers per a la festa cerquen afavorir la cohesió social, la participació i la dinamització del territori. I serà en la festa o celebració final, oberta a tothom, on es posaran de manifest els treballs fets en els tallers.

Poden presentar projectes a aquest programa les administracions locals, o bé les entitats i associacions, a través dels respectius ajuntaments, els quals es comprometen a donar continuïtat al projecte festiu resultant, tant des del punt de vista econòmic com de dinamització del teixit associatiu local.

Last modified: 5 de febrer de 2018