Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El director general d’Immigració de la Generalitat de Catalunya, Xavier Bosch, visita l’Anoia

7 de març de 2012

El director general per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, Xavier Bosch, va visitar el passat dijous, acompanyat de Jordi Baron, conseller d’Integració Social del Consell Comarcal de l’Anoia, la comarca de l’Anoia per conèixer la realitat dins el seu àmbit.

El director general es va desplaçar fins al Consell Comarcal de l’Anoia on desprès de ser rebut pel president, Xavier Boquete qui li va explicar les realitats de la nostra comarca, va realitzar, al mateix Consell, una reunió de treball amb els tècnics del departament d’Immigració de l’ens comarcal.

Bosch va destacar l’important tasca que estan duent a terme els tècnics de l’ens comarcal amb les actuacions d'acollida i igualtat d’oportunitats a persones d'origen estranger que es desenvolupen des del Pla Territorial de Ciutadania i Immigració de l'Anoia. Aquest pla és fruit de la col·laboració entre la Direcció General per a la Immigració i el Consell Comarcal de l'Anoia i, des de l’any 2004, té per objectiu principal contribuir a la plena integració de les persones immigrades, tot potenciant la convivència, la cohesió social, la lluita contra l'exclusió i la igualtat d'oportunitats i d'accés als diversos recursos, tant públics com privats.

En aquest sentit, des de l’ens anoienc s’estan duent a terme diferents projectes com els cursos de coneixement de l’entorn,  el programa d'acolliment lingüístic, que es desenvolupa amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, el servei d’acollida itinerant, el servei de traducció i interpretació, el programa d’alfabetització o el servei de mediació ciutadana, entre d’altres.

Al llarg de la seva estada a l’Anoia, Bosch va visitar Calaf on va visitar un grup d'alfabetització i l’Ajuntament d’Igualada.

Last modified: 5 de febrer de 2018