Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Anoia Activa continua treballant per la inserció laboral amb una nova edició del Curs d’Auxiliar de Manteniment, Vigilant i Conserge

12 d'abril de 2016

El programa del Consell Comarcal i l'Ajuntament d'Igualada aposta per distribuir les formacions arreu de la comarca.

El programa d’inserció laboral i formació Anoia Activa, co-liderat pel Consell Comarcal de l'Anoia i l'Ajuntament d'Igualada, ha posat en marxa una nova acció formativa. Es tracta del Curs d'Auxiliar de Manteniment, Vigilant i Conserge, que va arrencar el passat dilluns 4 d’abril i s'allargarà fins al 8 de juny. Aquesta formació, que arriba a la quarta edició, es realitza de 9 del matí a 2 del migdia al Centre de Recursos per a l’Ocupació de Calaf.

Per tal d’acostar la formació al territori, el Consell Comarcal fa una aposta ferma per impartir els cursos d’Anoia Activa a diversos municipis de la comarca. Per exemple, el “Curs d'Auxiliar de Manteniment, Vigilant i Conserge” es va fer a Calaf en les dues anteriors edicions, l’any passat es va fer a Masquefa i enguany torna a Calaf.

La formació té una durada de 320 hores, i combina hores de teoria amb pràctiques a empreses de la zona. Poder fer pràctiques suposa una gran oportunitat per què els alumnes puguin entrar en contacte amb el mercat de treball.

És un curs amb un caràcter polivalent, on s’aprofundeix en diversos àmbits que fan que els alumnes en surtin amb els coneixements necessaris per a desenvolupar la tasca amb totes les garanties. La formació inclou mòduls de comunicació i atenció al públic, d’auxiliar de vigilància, així com de manteniment elèctric, fontaneria, jardineria, neteja i calefacció. A més, el curs també inclou una part de formació tranversal, on es compta amb docents especialitzats en els mòduls de: Recerca de feina, Sensibilització ambiental, Igualtat de gènere o Prevenció de riscos laborals.

Vuit anys d'Anoia Activa
Anoia Activa es desenvolupa de manera ininterrompuda a la comarca de l’Anoia des de l’any 2008. L’objectiu general del projecte és impulsar mesures d’ocupació i de suport al teixit productiu, a través d’un pla d’execució que contempla accions de formació, orientació per a la inserció sociolaboral, foment d’igualtat d’oportunitats i desenvolupament local.

Les accions que desenvolupa el Consell Comarcal de l’Anoia en el marc del programa Anoia Activa donen prioritat als aprenentatges dirigits a persones en situació de risc d’exclusió social amb baixa qualificació i/o amb dèficits formatius. En són destinataris aquelles persones que no disposen del graduat en educació secundària obligatòria (ESO) i aquelles que malgrat l’hagin obtingut no hagin continuat amb els estudis postobligatoris, dones en situació de reincorporació al mercat de treball, dones d’entorns rurals, dones que han patit o pateixen situacions de violència de gènere, persones nouvingudes provinents de països extracomunitaris.

El programa d’inserció laboral i formació Anoia Activa té continuïtat gràcies al finançament que reben el Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Igualada per part del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc del programa de suport al desenvolupament local Treball a les 7 Comarques 2015, cofinançat pel Fons Social Europeu i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social - Servei Públic d’Ocupació Estatal.

Per a més informació, els interessats i interessades poden adreçar-se a Consell Comarcal de l´Anoia, 93 805 15 85  Projecte Anoia Activa.

Last modified: 5 de febrer de 2018