Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Anoia Empren – Coneix l’experiència d’emprenedors de la comarca – La nova sabateria Aurora, un traspàs amb planificació empresarial

7 de desembre de 2015

La sabateria Aurora és un d’aquells establiments de tota la vida d’Igualada, d’aquells que no han passat de moda i que mantenen una clientela molt fidel, una botiga que va obrir l’Aurora Monroig l’any 1979 i que durant 36 anys ha tingut la persiana aixecada. Ara farà prop de dos anys, l’Aurora es va jubilar i ha estat l’Elena López qui ha agafat el relleu.

L’Elena havia treballat tota la vida en una empresa que va fer fallida i va veure en l’adquisició de la sabateria Aurora una oportunitat d’ocupació. Va ser un traspàs meditat i treballat, amb una estratègia empresarial molt planificada. L’Elena, abans de formalitzar el canvi de propietat va voler assessorar-se i fer les coses ben fetes. Per això, es va dirigir a IG-Nova, al Servei d’Assessorament Empresarial de l’Ajuntament d’Igualada, on va fer un curs d’emprenedoria en l'àmbit del comerç i va rebre l’acompanyament de professionals que la van guiar, tant en el procés del traspàs del negoci, en l’estudi de viabilitat del projecte mitjançant l'elaboració del pla d’empresa i després amb els tràmits i gestions per l’obertura.

En aquest acompanyament va prendre decisions com la de mantenir el nom de tota la vida de la sabateria, la mateixa imatge i la mateixa qualitat del producte. Volia seguir amb el treball de la seva antecessora i diferenciar-se de la competència per una oferta de qualitat, només sabates de pell i amb especialització en talles poc habituals i també per a peus delicats.

Aviat farà dos anys que l’Elena és al capdavant de la sabateria Aurora i assegura que “com tots els negocis és molt sacrificat, sempre has d'estar al 100%, tant quan tens oberta la botiga com quan tens tancat amb la gestió de les comandes, proveïdors, comptabilitat, aparador...”. Està molt contenta del servei que va rebre a Ig-Nova i el recomana a tothom que vulgui obrir un negoci, sobretot “per posar ordre en el procediment, ja que al principi vas molt perduda i des d’Ig-Nova fan que tot sigui més fàcil”.

El Servei d'Assessorament Empresarial d’IG-Nova de l’Ajuntament d’Igualada, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Anoia, l’Ajuntament de Masquefa i l’Ajuntament de Vilanova del Camí, realitzen accions i serveis dirigits a totes les persones que estiguin pensant en obrir el seu propi negoci. S’ofereix orientació i assessorament dels passos i tràmits que s’han de dur a terme, des de l'anàlisi de l'oportunitat empresarial fins a la creació de l'empresa, a més d'oferir jornades, seminaris i activitats formatives per a millorar i ampliar les capacitats i habilitats dels futurs empresaris i empresàries.

Les accions d’emprenedoria que ofereixen aquestes entitats estan incloses dins el Programa Foment de l’Emprenedoria de la Xarxa Emprèn que està subvencionat pel Departament d’Empresa i Ocupació i el Fons Social Europeu i incloses dins el Programa de Cens Local de Serveis a les Empreses que està subvencionat per la Diputació de Barcelona. Totes les persones que estiguin pensant a obrir el seu propi negoci poden adreçar-se a qualsevol de les quatre entitats on rebran informació i orientació per a la creació d’una empresa.

Coneix l’experiència de l’Elena

Més informació:
Ajuntament d’Igualada. IG-Nova Tecnoespai
Av. Barcelona, 105 d’Igualada. Tel. 938066555

Consell Comarcal de l’Anoia
Plaça Sant Miquel, 5 d’Igualada. Tel. 938051585

Ajuntament de Masquefa. Centre Tecnològic Comunitari
Av. Catalunya, 60 de Masquefa. Tel. 937727828

Ajuntament de Vilanova del Camí. Centre Innovació Anoia
C/ dels Impressors, 12 de Vilanova del Camí. Tel. 938054411

Last modified: 5 de febrer de 2018