Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Finalitzen els cursos del programa Anoia Activa realitzats el 2015

9 de desembre de 2015

Un total de 75 persones s'han beneficiat dels cursos del programa oferts pel Consell Comarcal d’Anoia.
L’ens comarcal ja prepara l'oferta formativa de l'any que ve.

El programa Anoia Activa ha tancat un any més d'oferta formativa destinada a facilitar la reinserció laboral dels ciutadans de la comarca. Durant l'any 2015, s'han impartit un total de cinc cursos. El Consell Comarcal ha seguit amb la seva idea d’apropar la formació al territori, motiu pel qual la formació s’ha realitzat en els municipis de la Pobla de Claramunt, Piera, Masquefa, Calaf i Castellolí.

Cada un dels cursos ha ofert quinze places, de manera que l'oferta formativa ha arribat a 75 persones de la comarca. El passat dimecres 2 de desembre es va fer l’acte de lliurament de diplomes del darrer curs de l'any, que va comptar amb el Conseller de Promoció Econòmica de l’Anoia , el Sr. Jordi Badia.

Les formacions de l'any 2015 han abastat temàtiques com Recepcionista i Atenció al Públic (120h), Seguretat en el maneig i conducció de carretons elevadors i plataformes elevadores (90h), Jardineria i horticultura ecològica (215h), Auxiliar de manteniment, vigilant i conserge (340h) i  també Neteja d'instal·lacions i equipaments industrials (220h).

Anoia Activa tindrà continuïtat el 2016
El programa d’inserció laboral i formació Anoia Activa està subvencionat per part del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc del programa de suport al desenvolupament local Treball a les 7 Comarques 2015, cofinançat pel Fons Social Europeu i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social - Servei Públic d’Ocupació Estatal.

Recentment s'ha fet públic que el programa podrà tenir continuïtat gràcies a la subvenció de 436.000 euros que rebran el Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Igualada. Concretament, per la seva part, el Consell Comarcal rebrà 228.835 euros. D'aquesta manera podem afirmar que el Consell Comarcal de l’Anoia colidera el projecte Anoia Activa i el desenvolupa de manera ininterrompuda a la comarca des de l’any 2008.

Es prioritzaran les persones en risc d'exclusió social
Actualment el Consell Comarcal ja treballa per posar a punt els cursos de l'any vinent. De cara al 2016,  Anoia Activa donarà prioritat als aprenentatges dirigits a persones en situació de risc d’exclusió social, amb baixa qualificació o dèficits formatius. És a dir, aquelles persones que no disposen del graduat en educació secundària obligatòria (ESO) i les que malgrat l’hagin obtingut no hagin continuat amb els estudis postobligatoris, dones en situació de reincorporació al mercat de treball, dones d’entorns rurals, dones que han patit o pateixen situacions de violència de gènere o persones nouvingudes provinents de països extracomunitaris.

Durant el 2016, les accions d’aprenentatge integrat que es realitzaran per part del Consell Comarcal seran: Auxiliar de manteniment, Vigilant i conserge, Jardineria i horticultura ecològiques, Preparació de comandes i manipulació de càrregues amb carretó, Auxiliar de la llar o Recepcionista  i atenció al públic. En breu estarà disponible tota la informació de la durada dels cursos, de les ubicacions i els períodes de preinscripció a la pàgina web www.anoiaproject.cat.

Last modified: 5 de febrer de 2018