Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Anoia es coordina per l’acollida de persones refugiades. L’ens comarcal recomana que qualsevol iniciativa de recollida de material es coordini amb les entitats especialitzades.

17 de març de 2016

El Consell Comarcal de l’Anoia i els Ajuntaments de la comarca treballen conjuntament per afrontar la situació i buscar solucions conjuntes a la crisi humanitària en matèria de refugi que està tenint lloc arran de la guerra civil a Síria i d’altres conflictes internacionals.
L’acolliment dels refugiats que provenen de territoris en conflicte a la Mediterrània ja va ser un dels temes que va centrar la darrera sessió del Consell d’Alcaldes.

En aquest sentit, per tal de poder planificar l’acollida de les persones refugiades amb les màximes condicions, el Consell Comarcal de l’Anoia s’ha coordinat amb els ajuntaments de la comarca per tal de garantir que els recursos que s’ofereixin des dels municipis, siguin recollits i centralitzats pel Comitè d’Acollida de persones refugiades de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta finalitat, el Comitè ha elaborat un inventari de recursos que pot ser omplert, tant per persones a títol individual, com per entitats, empreses o la pròpia administració local en la que es sol·licita el tipus de recurs que es pot oferir. Els recursos que es poden oferir poden ser tant de caràcter material (habitatges, equipaments residencials, cessió d'espais formatius, etc.) com immaterial (formació i orientació per al treball; servei de traducció, interpretació o mediació intercultural; servei d'acompanyament personal, escolar o familiar; formació en idiomes o alfabetització; prestació de serveis de salut complementaris; realització d'activitats de lleure i esports, etc.).
Les persones interessades hauran d’emplenar el formulari i presentar-lo al seu ajuntament.

Seguint les recomanacions de les entitats que treballen pel suport i l’acollida de persones refugiades, així com del Comitè d’Acollida de persones refugiades de la Generalitat, el més recomanable és que les col•laboracions siguin a través d’aportacions econòmiques, ja que aquestes faciliten que les entitats especialitzades puguin adquirir els materials necessaris adequats a cada circumstància.

El Consell Comarcal de l’Anoia ha transmès als 33 ajuntaments la recomanació que es fa des de la Generalitat de Catalunya de no prendre accions unilaterals ni desconnectades del dispositiu de la Generalitat de Catalunya i les entitats supramunicipals.

Es recomanable que qualsevol iniciativa de recollida de material es coordini amb alguna de les entitats especialitzades que treballen a Catalunya (ACCEM, ACNUR, ACSAR, CEAR, Creu Roja, CEAR, PEN Català, ACATHI...) per garantir la seva idoneïtat.

Per a realitzar aportacions econòmiques, el Fons Català de Cooperació i d’altres entitats del territori, han facilitat diversos comptes corrents que podeu consultar a la web del Consell Comarca de l’Anoia: www.anoia.cat

En el cas que arribin persones refugiades a la comarca, s’activarà el protocol d’acollida vigent, que s’implementarà en coordinació amb els ajuntaments i Creu Roja Anoia. L’esmentat protocol es fonamenta en la Llei 10/2010 d’acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya.

ADRECES D’INTERÈS PER L’ACOLLIDA DE PERSONES REFUGIADES
Adreces web d'interès acollida persones refugiades [20.0 KB]

www.municat.gencat
http://web.gencat.cat/ca/tramits/20419

FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ
www.fonscatala.org

CAMPANYA DE SUPORT A L'ACOLLIDA DE POBLACIÓ REFUGIADA EN TRÀNSIT A EUROPA, VÍCTIMA DELS CONFLICTES ARMATS A L'ÀREA MEDITERRÀNIA

Les aportacions de particulars es poden fer a través dels següents comptes corrents:

• Triodos Bank - ES47 1491 0001 2620 0525 7510
• Catalunya Caixa - ES87 2013 0500 1402 1395 4220
• CaixaBank - ES79 2100 3200 9625 0002 9627

ACCEM
www.accem.es

ACATHI. ASSOCIACIÓ CATALANA PER A LA INTEGRACIÓ D’HOMOSEXUALS, BISEXUALS I TRANSEXUALS IMMIGRANTS
www.achati.org

ASSOCIACIÓ EXIL
exilspain@pamngea.org

COMISSIÓ CATALANA D’AJUDA AL REFUGIAT
www.ccar.cat

CREU ROJA CATALUNYA
www.creuroja.org

FUNDACIÓ ACSAR
www.fundacioacsar.org

PEN CATALÀ
www.pencatalà.cat

SICAR CAT ADORATRIUS
www.sicsar.cat
www.creuroja.org

XARXA D’ASSOCIACIONS ASIL.CAT
www.asil.cat

Last modified: 5 de febrer de 2018