Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell de la Gent Gran planifica un any ple d’accions pel foment del voluntariat, la formació i la promoció d’hàbits saludables

16 de març de 2016

Reunit en assemblea, es decideix posar l’accent en la continuïtat de la campanya de foment dels bons tractes a les persones grans  “Tracta’m bé”
El Consell de la Gent Gran de l’Anoia es va reunir en assemblea general la setmana passada per a fer balanç de l’activitat del 2015 i marcar els objectius i accions que es desenvoluparan durant aquest 2016. En aquest sentit, es va decidir seguir apostant fermament pel desenvolupament d’accions que fomentin el voluntariat, la formació i la contribució d’hàbits saludables de la gent gran de la comarca. El col·lectiu va manifestar la seva voluntat de seguir col·laborant fermament amb la campanya “Tracta’m bé” de foment dels bons tractes a les persones grans.

Entre altres, les accions que es van dur a terme el 2015 van ser: cursos d’informàtica aplicada a les entitats de gent gran, taller de benestar emocional del voluntariat, participació al Consell de la Gent Gran de Catalunya, celebració del Dia de la Gent Gran i desplegament de la campanya “Tracta’m bé”.

El pla d’acció que es va aprovar pel present any té com a objectius definits seguir fomentant el voluntariat i mantenir el treball en xarxa que s’ha anat establint amb les entitats. D’altra banda, també seguirà oferint formació d’acord a les necessitats i demandes de la Gent Gran i per això s’han plantejat cursos de coaching a les entitats, dret de morir dignament i visites culturals.

L’entitat va aprovar mantenir la Celebració del Dia Internacional de la Gent Gran com a acte de celebració de totes les entitats de gent gran de la comarca de l’Anoia. En aquest sentit, es va informar que enguany se celebrarà a Vilanova del Camí.

Durant tot l’any es continuarà desplegant la campanya Tracta’m bé als establiments i escoles, i aprofitant l’avinentesa de la col·laboració dels diferents mitjans de comunicació comarcal es pretén organitzar una jornada sobre “Les persones grans en els mitjans de comunicació”.

D’altra banda, també es va informar de la realització d’un intercanvi de Consells de la Gent Gran, el primer serà al Garraf el proper 16 de juny. I aprofitant el Dia Internacional del Voluntariat, es pretén realitzar una xerrada sobre “Com afrontar l’etapa de la jubilació”.

El Consell de la Gent Gran de l'Anoia està format per un conjunt de persones amb voluntat de promoure l'envelliment actiu i responsable. L'objectiu és treballar per al benestar de la gent gran recollint el saber i l'experiència que les persones adquirim al llarg de la vida. Per a participar o per demanar més informació us podeu dirigir al Consell Comarcal de l'Anoia, al telèfon 93 805 15 85 (extensió 5) o al correu electrònic gentgrananoia@anoia.cat

Last modified: 5 de febrer de 2018