Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Anoia Jove ofereix formació en projectes europeus Erasmus+ per a entitats de la comarca

4 d'abril de 2018

L’Oficina Jove de l’Anoia organitza una formació en projectes europeus Erasmus+ adreçada a entitats de la comarca de l’Anoia.
La formació s’estructura en 2 sessions especialitzades de 3 hores de durada cada una. La primera sessió serà el dissabte 14 d’abril i la segona serà el dissabte 28 d’abril de 10h a 13h, a l’Oficina Jove de l’Anoia (Consell Comarcal de l’Anoia).

La primera formació va destinada a treballadors juvenils amb interès per comprendre els mecanismes del programa Erasmus+, curiositat per l’educació no formal i interès per liderar un procés amb els joves del territori o de la seva pròpia entitat que els permeti acollir un intercanvi juvenil.

Serà dinamitzada amb eines d’educació no formal que permetran als assistents familiaritzar-se amb el concepte i treballar els continguts de manera participativa i anirà a càrrec de Carles Cunill, formador europeu, projectista i coordinador de diversos intercanvis juvenils.

Els objectius són el d’explorar el programa Erasmus+ amb especial atenció a l’Acció Clau 1 referent als intercanvis juvenils, comprendre les possibilitats dels intercanvis juvenils com a eina estratègica de dinamització juvenil a nivell local, experimentar l’educació no formal en primera persona, desenvolupar les competències dels participants en la planificació de processos d’educació no formal i aprenentatge intercultural i promoure la participació juvenil i la ciutadania activa com elements clau del disseny d’un projecte.

La segona formació està destinada a organismes que es plantegen acollir, enviar o coordinar joves a través del Servei de Voluntariat Europeu i permetrà tenir una visió general del programa i aprofundir en els aspectes concrets que els permetran desenvolupar un projecte amb les màximes garanties d’èxit.

Aquesta segona sessió serà impartida per Ares Riart, coordinadora de SVE de la Víbria Intercultural, amb el suport de les voluntàries Europees de la Víbria que explicaran la seva experiència.

Els objectius són: explorar el programa Erasmus+ amb especial atenció a l’acció clau 1 referent al Servei de Voluntariat Europeu, avaluar els pros i contres de l’acollida i l’enviament de voluntaris europeus, identificar els actors clau en el procés, compartir experiències, casos d’èxit i riscos, familiaritzar-se amb els tràmits burocràtics del SVE: PIC, acreditació, sol·licitud i adquirir eines per a fer una bona acollida dels/les voluntaris/es.

Les dues sessions de formació són gratuïtes. Els interessats poden trobar més informació a anoiajove.cat i fer la inscripció a anoia@oficinajove.cat o bé, contactar per Whatsaap al 679.964.669. Les places són limitades.

Last modified: 17 d'abril de 2018