Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell d’Alcaldes treballa la relació dels municipis amb les cooperatives i la responsabilitat social

19 de març de 2018

A la trobada també es va informar sobre la nova llei de contractes i es va fer un presentar el nou cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra a l’Anoia.

El passat 14 de març, va tenir lloc al Campus Motor Anoia de Castellolí el primer Consell d’Alcaldes d’aquest 2018. Els temes a tractar segons l’ordre del dia van ser; la presentació del nou Cap de l'Àrea Bàsica Policial Anoia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra, la jornada "Les 7 qüestions imprescindibles de la nova llei de contractes per a electes locals", el Programa Municipi Cooperatiu i la Diagnosi de la responsabilitat social a la comarca de l'Anoia.

Va iniciar la trobada, el reconeixement que es va fer per part del Consell Comarcal de l’Anoia a Damià Larriba qui aquests darrers 7 anys, ha estat al capdavant de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra a l’Anoia. Així, el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, li va fer entrega d’una placa d’agraïment “per la dedicació, el compromís i els serveis prestats durant aquest anys”. Larriba, després d’agrair la bona entesa i col·laboració amb tots els alcaldes de la comarca va presentar el nou inspector Ramon Roig com a nou cap de l'Àrea Bàsica Policial Anoia de la policia de la Generalitat.

Seguidament, el cap de serveis jurídics de l'Associació Catalana de Municipis va presentar la jornada “Les 7 qüestions imprescindibles de la nova llei de contractes per a electes locals”. Amb aquesta formació l'entitat municipalista vol donar a conèixer el nou marc d’actuació arran de la nova Llei de contractes del sector públic que ha entrat en vigor el 9 de març, amb noves càrregues administratives, nous procediments, però també marge de decisió per implementar polítiques públiques des dels òrgans de contractació locals.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya es va encarregar de la presentació del Programa Municipi Cooperatiu. Segons la federació, aquest s'ha desenvolupat amb la complicitat dels ens locals i les cooperatives a partir de tres eixos: difusió del model d'empresa cooperativa, enfortiment del teixit cooperatiu i foment de la creació de noves cooperatives i generació de llocs de treball. L'adhesió al Programa Municipi Cooperatiu implica donar suport als objectius del mateix mitjançant la planificació anual d'actuacions conjuntes entre l'ens local i la Federació.

Per acabar la reunió d’alcaldes, Marta Cals, responsable de projectes de l'empresa cooperativa Ingeniería social, va presentar el projecte “Diagnosi de responsabilitat social de la comarca de l'Anoia”. L'objectiu de la proposta del Consell Comarcal és iniciar una nova línia de treball amb ajuntaments de l'Anoia per avançar en l'adopció d'estratègies i línies d'actuació concretes per a la gestió municipal responsable i sostenible. El projecte elaborarà una diagnosi de la situació actual de la responsabilitat social als ens locals que permeti conèixer el nivell d'integració d'aquesta a la seva gestió i estratègia corporativa.

Last modified: 19 de març de 2018