Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Anoia Turisme fa balanç de les accions del 2024 i presenta nous projectes en el seu plenari

19 de juny de 2024

El plenari d'Anoia Turisme del Consell Comarcal de l'Anoia s'ha reunit recentment per fer balanç de les activitats i projectes desenvolupats fins el moment. Durant la sessió, que va tenir lloc a Castellolí, i va comptar amb la participació de diferents ajuntament de la comarca i amb la sectorial de Turisme del la UEA, es va repassar el pla d'accions d’aquest any i es van exposar projectes singulars com "Anoia, e-bike land - Benchmarking", "Rutes artesanes de l'Anoia", la producció del joc de taula "Terra de Castells", i el Pla Director de Turisme de l’Anoia. 

També es van repassar les diferents comissions creades i les línies de treball de cada una d’elles; Alta Anoia, Valls de l’Anoia, E-bike, autocaravanes i Castells, obrint la proposta a crear-ne de noves per treballar altres temàtiques que poden ser d’interès futur. Finalment es va presentar l’estratègia de comunicació que continuarà amb l'eslògan iniciat el 2023: "Escapa't a l'Anoia" i la línia de la plantejada al 2023 amb l’objectiu principal de posicionar la comarca de l'Anoia com a destí de turisme sostenible i slow tot l’any.

La benvinguda al plenari va ser a càrrec de l'alcalde de Castellolí, Joan Serra. Per part d'Anoia Turisme, van intervenir el conseller de turisme i vicepresident cinquè del Consell Comarcal de l'Anoia, Daniel Gutiérrez, i la cap d'àmbit de promoció comarcal i desenvolupament econòmic i, la tècnica de Turisme.

El conseller de Turisme, Daniel Gutiérrez, va destacar la importància de treballar conjuntament amb els ajuntaments per desenvolupar una estratègia comuna que augmenti l'impacte econòmic del turisme a la comarca. També va fer èmfasi en el desenvolupament de propostes que assegurin el compliment dels criteris de qualitat i sostenibilitat i la importància d'una estratègia entre tots els agents.

L'ens Anoia Turisme del Consell Comarcal de l'Anoia treballa amb els ajuntaments de la comarca i implica els agents econòmics privats vinculats al sector per aconseguir un desenvolupament turístic integral i sostenible a l'Anoia. 

Anoia Turisme té com a principals objectius destacar l'Anoia com una destinació turística; augmentar la participació dels ajuntaments i del sector privat en la direcció, disseny i aplicació de la política turística del territori; augmentar l'impacte econòmic del sector del turisme promovent, dissenyant i dinamitzant projectes i nous productes turístics basats en les potencialitats del territori i augmentant la cohesió i l'equilibri territorial; vetllar per la incorporació de criteris de qualitat turística i sostenibilitat com a garantia de millora de la competitivitat turística; treballar una política de comunicació i promoció efectiva dels productes i serveis turístics; i, finalment, vetllar per la promoció turística en els mercats propers i, de manera coordinada amb la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de Turisme, poder abordar també els mercats de mitjana i llarga distància.

Last modified: 19 de juny de 2024