Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Bona acollida de la campanya “Recicla’t a la Cuina, Aprofitem-Ho Tot”

12 de gener de 2011

La campanya de sensibilització ambiental impulsada pel Consell Comarcal de l’Anoia “Recicla’t a la cuina, aprofitem-ho tot!” està aconseguint una bona participació.

“Recicla’t a la cuina, aprofitem-ho tot!” és una campanya que pretén difondre un tipus de cuina sostenible, de baix impacte ambiental i econòmica, que contribueixi a la prevenció de residus a la cuina i fomenti la recollida selectiva dels residus domèstics a les

llars de la comarca, potenciant la participació ciutadana a la campanya.

Per fer-ho, des del passat mes de novembre i fins al mes de febrer, en alguns dels municipis adherits a la campanya, s’està duent a terme tallers de cuina oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina d’aprofitament. Així, tots els assistents aprenen a fer noves, originals i nutritives receptes amb ingredients sobrers de la cuina. N’és un exemple la recepta “5 textures de carxofa”, una recepta en la que d’unes carxofes s’aprofita tot, tronc inclòs. Els taller també t’ensenyen tècniques culinàries per preservar correctament els aliments, com decorar els plats o treballar correctament els aliments per a preservar-ne les seves propietats nutritives.

Aquest mes de gener estan programats:

* Dilluns 10, 17 i 24 de gener a Jorba i Masquefa
* Dimarts 11, 18 i 25 de gener a Copons i Vallbona
* Dimecres 12, 19 i 26 de gener a Carme i Santa Margarida de Montbui
* Dijous 13, 20 i 27 de gener a Capellades i Piera
* Dilluns 31 de gener, 7 i 14 de febrer a Castellfollit i Òdena
* Dimarts 1, 8 i 15 de febrer a La Llacuna i Hostalets

Les inscripcions es poden fer a través del bloc www.reciclatalacuina.cat , enviant un correu electrònic a reciclatalacuina@anoia.cat o directament als ajuntaments.

La campanya però, a més d’oferir tallers de cuina, ha obert un procés de participació a tota la ciutadania de la comarca amb l’objectiu de recopilar les receptes i bones pràctiques a la cuina i elaborar un llibre de cuina de l’Anoia. Entre totes les receptes rebudes es sortejarà un lot de productes de la terra ofert per l’Agrobotiga d’Igualada valorat en 200€.

El llibre de receptes és previst que pugui arribar per la Diada de Sant Jordi.

A més, la campanya disposa d’un bloc www.reciclatalacuina.cat on s’hi van recopilant les receptes dels diferents tallers de cuina que es realitzen als municipis de la comarca. En aquest bloc, també s’hi pot trobar l’apartat “Pregunta-ho als cuiners” en el que dos eco cuiners responen tots els dubtes de cuina i proposen noves receptes.

 

Last modified: 5 de febrer de 2018