Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Castellolí se suma a la iniciativa “Let’s Clean up Europe” El Consell Comarcal col·labora amb la recollida de la brossa

3 de juny de 2014

Dissabte 31 de maig, es va dur a terme al municipi de Castellolí una jornada de neteja de residus dins el marc de l’European Clean Up Day, una recollida de residus en entorns naturals per a conscienciar a les persones de la importància de preservar el medi ambient i el nostre entorn.

La iniciativa, promoguda a Catalunya per l’Agencia de Residus, a Castellolí va ser organitzada per l’Agrupació de Defensa Forestal de Castellolí i l’Ajuntament de Castellolí, amb la participació de les entitats del municipi i l’Agrupament  Escolta i Guia Sant Ignasi,  de la vila de Gràcia de Barcelona.

Així, la jornada, en la que hi van participar 75 persones de totes les edats, es va iniciar amb els exercici de pràctiques d’extinció d’incendis forestals de l’ADF i seguidament es van fer tres grups per netejar diversos indrets del municipi. L’acció es va realitzar a l’entorn del camí de Can Soteras, al paratge de l’església vella, a la zona del polígon de Can Parera i la Puda.

Per dur-ho a terme, l’Agencia Residus de Catalunya va proporcionar material pels participants a l’acció armilles identificadores, bosses de mà, guants protectors i jocs d’etiquetes per identificar els residus recollits i el Consell Comarcal va procedir, dilluns 1 de juny, a la recollida dels residus no reciclables per transportar-los a l’abocador.

En total es van recollir 750kg ( entre bidons, restes de fundes de plàstic de cable de coure, mobles, runa...). La recollida es va fer de forma selectiva per tal de poder reciclar els residus posteriorment.

L’Ajuntament de Castellolí, l’ADF i el Consell Comarcal agraeixen a totes les persones que van contribuir a la neteja i recollida de les deixalles de l’entorn i fan una crida a l’educació ambiental, recordar la importància de fomentar la recollida selectiva per tal de facilitar el reciclatge posterior dels residus i a cuidar el nostre medi ambient.

Last modified: 5 de febrer de 2018