Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Celebració de l’Assemblea General del Consell de la Gent Gran de l’Anoia

2 de març de 2015

El dijous passat, 26 de febrer a 2/4 d’11 del matí es va celebrar la sisena Assemblea General del Consell de la Gent Gran de l’Anoia (CGA) a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia.

Va obrir l’acte l’Il.lm. Sr. Xavier Boquete i Saiz, president del Consell Comarcal de l’Anoia agraint la participació de totes les entitats relaciones en l’àmbit de la gent gran i per la implicació del seu vicepresident, el Sr. Enric Senserrich. Tot seguit, la secretària va ratificar els membres d’aquest òrgan i va continuar repassant la memòria d’activitats del 2014. A destacar seria la formació rebuda pels membres de la junta permanent, les múltiples activitats organitzades així com el desplegament del projecte “Voluntariat Sènior a l’Anoia”.

La formació gratuïta rebuda va ser a través de dos cursos dels quals se’n van poder beneficiar persones grans voluntàries així com també els membres de la junta permanent. Per altra banda, les activitats organitzades en la junta permanent del CGA han estat nombroses i molt participades: visites a diferents indrets de la comarca com van ser Piera, Cabrera i Rubió, xerrades per conèixer serveis i d’altres i, per últim la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran que es va celebrar a Vallbona d’Anoia amb una exitosa participació de vora 400 persones.

El projecte Voluntariat Sènior a l’Anoia ha anat fent camí obtenint ja 31 projectes adherits de 8 entitats diferents de la comarca. Enguany l’exposició itinerant ha passat per cinc entitats i llocs diferents i ha pogut ser acompanyada per tríptics informatius perquè el màxim de persones grans se’n beneficiïn. Per altra banda, per primer cop a la comarca es va celebrar el Dia del Voluntariat on vora 120 persones van participar a una jornada dedicada al voluntariat.

Tot seguit, es va donar a conèixer les línies de treball per al 2015: promocionar el voluntariat sènior, oferir formació segons interessos de les persones grans i promocionar hàbits saludables. Entorn el voluntariat, es vol continuar en la mateixa línia, és a dir, obtenir més propostes de projectes per tal que les persones grans puguin, en un catàleg actualitzat, decidir on voler participar de forma voluntària. També poder mantenir un dia de celebració orgnaitzada per les entitats que tenen voluntaris/àries a fi de reconèixer la seva tasca, fidelitzar i compartir experiències. Es realitzarà una formació per a les persones voluntàries i segons la seva petició, que és una formació de competència emocional per tal d’aprendre a gestionar aquelles emocions que sorgeixen quan es practica el voluntariat envers una altra persona.

El Sr. Xavier Boquete va anunciar en primícia la proposta de ser un dels cinc territoris pilot en que Generalitat de Catalunya amb Obra Social La Caixa i de la mà de Diputació de Barcelona  va suggerir per tal de fomentar els bons tractes a les persones grans i així combatre el fenomen del maltractament a les persones grans. Aquest pilotatge permetrà acollir accions formatives a tots els agents de la comarca anoienca així com també la redacció d’un document tècnic on s’especifiqui el treball en xarxa i l’abordatge en concret d’aquestes situacions. La implicació de totes les administracions mencionades permetrà anar desplegant aquestes accions gràcies al suport també, del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, òrgan des del qual fa temps que està interessat en treballar en aquesta línia.

Des del Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal de l’Anoia volem agrair la presència de totes les persones assistents i, aprofitem per agrair i encoratjar als membres de la junta permanent que mensualment es reuneixen interessats per millorar el benestar de les persones grans de la nostra comarca.

Last modified: 5 de febrer de 2018