Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal adjudica el Servei d’Atenció Domiciliària al Consorci Sociosanitari d’Igualada

2 de març de 2015

El CSSI, amb una contrastada experiència en aquest àmbit, ja prestava el servei des del 2010 i ara ha tornat a guanyar el concurs públic convocat pel Consell.

El Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) prestarà el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) a diversos municipis de la comarca de l’Anoia després d’haver guanyat el concurs públic convocat pel Consell Comarcal. El CSSI, amb una contrastada experiència en aquest àmbit, ja s’encarregava d’aquest servei des de l’any 2010, quan va guanyar el concurs anterior.

Dimarts passat, el president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, i el gerent del Consorci Sociosanitari d’Igualada, Jordi Ferrer, van signar el contracte d’aquesta nova concessió administrativa.

El Servei d’Atenció Domiciliària és un conjunt d’accions, prestacions i tecnologia adequada que es realitza en el domicili de la persona o el seu entorn, oferint una atenció integral a persones i unitats de convivència que tenen dificultats per romandre o desenvolupar-se en el seu medi quotidià. Un equip integrat per professionals de diverses disciplines els proporciona atencions preventives, assistencials, socioeducatives i rehabilitadores amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i facilitar que puguin continuar vivint a casa.

El Servei d’Atenció Domiciliària inclou serveis de suport a la persona (atencions bàsiques en geriatria, atenció sanitària i atenció socioeducativa), suport domèstic (per a la realització de les tasques de la llar), serveis tecnològics (teleassistència) i serveis complementaris (àpats i fisioteràpia a domicili).

El vicepresident del Consell Comarcal de l’Anoia responsable de l’Àrea de Serveis Personals, Àngel Soteras, destaca que “el Servei d’Atenció Domiciliària és força ben valorat per ajuntaments i usuaris”. També manifesta que “és d'aquells que donen més sentit i omplen de contingut una institució com el Consell Comarcal, ja que ens permet millorar l'autonomia de les persones que per raons d'edat, de salut, o altres, necessiten qualsevol tipus de suport, visquin on visquin, siguin municipis grans o petits”.

L’adjudicació del Servei d’Atenció Domiciliària al Consorci Sociosanitari d’Igualada es va aprovar en el Ple del Consell Comarcal del 27 de gener passat, per unanimitat.  La concessió té una durada d’un any –amb un import anual de 328.910,45 euros-, amb la possibilitat de prorrogar-la fins a un màxim de 6 anualitats en total.

D’acord amb el contracte, el CSSI prestarà el Servei d’Atenció Domiciliària als municipis de la comarca de menys de 20.000 habitants (tots a excepció d’Igualada) que compleixin, a més, els requisits establerts.

Last modified: 5 de febrer de 2018