Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Comerços, cases rurals, restaurants i activitats a l’aire lliure reben assessorament i formació de la Xarxa Emprèn – La Xarxa Emprèn, ofereix assessorament, suport i acompanyament a les persones emprenedores i aquest setembre, nova formació.

31 d'agost de 2015

El Consell Comarcal de l’Anoia, l’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament de Vilanova del Camí i l’Ajuntament de Masquefa, són les entitats a la comarca de l’Anoia que ofereixen assessorament, suport i acompanyament a les persones emprenedores que volen iniciar un projecte empresarial. Totes elles formen part de la Xarxa Emprèn, una xarxa publico-privada d'entitats que, en el marc del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, presten serveis d'acompanyament i suport a les persones que volen constituir una empresa a Catalunya durant els tres primers anys de vida del negoci.

Totes les entitats que formen part del programa ofereixen serveis d’informació i orientació sobre tràmits, serveis i recursos, assessorament en l’avaluació i elaboració del pla d’empresa, formació en competències de gestió empresarials i suport i acompanyament  a la consolidació durat els tres primers anys de vida de l’empresa.

Aquest mes de setembre, el Consell Comarcal de l’Anoia ofereix dues noves formacions; una “Segueixo com autònom o creo una societat” que es realitzarà el dilluns 21 de setembre de 9.30 a 13.30 hores i una altra “Aspectes fiscal i comptables que els autònoms han de conèixer sobre el seu negoci” que tindrà lloc el dilluns 28 de setembre de 9.30 a 13.30 hores. Ambdues formacions són gratuïtes i es realitzaran al Consell Comarcal de l’Anoia.

Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se al Consell Comarcal de l’Anoia, Àrea de Promoció Econòmica, Plaça Sant Miquel, 5 d’Igualada o trucar al 938051585 (ext. 9) o enviar un correu electrònic a mgallego@anoia.cat.

La Generalitat destina un màxim d’ 1.922.102,87 d’euros ampliables fins a 5 milions d'euros a la Xarxa Emprèn, el teixit d'entitats de suport a l'emprenedoria de Catalunya.
L’any passat, en el marc del Catalunya Emprèn, aquesta xarxa va atendre més de 35.000 emprenedors de tot el país i va donar suport a la creació de 4.500 empreses.
La Xarxa Emprèn està formada per 130 entitats -administracions locals, col•legis professionals, gremis, cambres, escoles de negoci i universitats- que, distribuïdes per tot el territori, ofereixen informació, orientació, assessorament i formació.
La Generalitat de Catalunya destinarà enguany un màxim d’ 1.922.102,87 d’euros ampliables fins a 5 milions d’euros a la Xarxa Emprèn, el conjunt d’entitats de Catalunya que ofereixen suport als emprenedors del país.
L’objectiu és reforçar les actuacions d’aquests organismes, mitjançant els quals es dóna suport als emprenedors per crear, consolidar i fer créixer les seves empreses.

La Xarxa Emprèn és una iniciativa emmarcada en el Catalunya Emprèn, un programa que té l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa, activant les capacitats del país per crear noves empreses i generar ocupació. La xarxa està formada per 130 entitats de tot el país, entre  administracions locals, col•legis professionals, gremis, cambres de comerç, escoles de negoci i universitats.

D’aquesta manera s’alineen tots els actors i els recursos existents a Catalunya, emprant mecanismes de cooperació publico-privada que permetin optimitzar els resultats obtinguts en el camp del suport als emprenedors. Això facilita i simplifica l’inici de l’activitat econòmica, tot potenciant el seu creixement. L’any passat, la Xarxa Emprèn va atendre més de 35.000 emprenedors de tot el país i va donar suport a la creació de 4.500 empreses.

Aquesta xarxa, formada per més de 400 tècnics arreu de tot el país, es va reordenar i revitalitzar fa 2 anys l’objectiu d’orientar-la als paràmetres actuals de l'emprenedoria. La Xarxa Emprèn ofereix suport per gestionar tràmits i orientació sobre els serveis i recursos que estan a disposició de les persones emprenedores, així com assessorament en l’avaluació i elaboració del pla d’empresa.

També acompanya les noves empreses durant els 3 primers anys de vida per garantir la seva consolidació i ofereix formació en competències de gestió empresarial. Algunes entitats també compten amb vivers d’empreses, serveis de traspàs de negocis i mediació per accedir al finançament.

Last modified: 5 de febrer de 2018