Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Programa Treball i Formació 2021

El Programa Treball i Formació és una política de Foment de l'Ocupació, que mitjançant els projectes de millora de l'ocupabilitat de les persones treballadores en situació d'atur amb especial vulnerabilitat i amb més dificultats per accedir al treball, els permet adquirir experiència laboral en un entorn real de treball, i si escau també obtinguin la qualificació o les capacitats necessàries, per a la seva inserció laboral. 

L'objectiu d'aquest Programa és facilitar a les persones en situació d'atur amb més dificultats d'accedir al mercat de treball o allunyades d'aquest mercat per les dificultats d'accedir-hi, la millora de la seva ocupabilitat facilitant-los competències professionals mitjançant la subscripció d'un contracte laboral i el desenvolupament d'unes tasques professionals, i si escau, la formació professionalitzadora o d'adquisició de competències bàsiques i l'actuació d'acompanyament a les persones participants. 

LÍNIES DE SUBVENCIÓ: 

  • DONA: dones en situació d’atur (s'inclouen les dones víctimes de violència masclista) inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO). 
  • PANP: per a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi  i preferentment més grans de 45 anys. 
  • PRGC: per a persones en situació d’atur beneficiàries de la renda garantida de ciutadania 
  • Persones joves tutelades i extutelades: persones joves entre 17 i 21 anys que siguin tutelades o extutelades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya. 
  • ACOL: per a persones que obtinguin una autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals d'arrelament social. 
  • ACOM: actuació d'acompanyament de les persones contractades durant l’execució del Programa 

En aquest programa hi participen 21 municipis de la comarca de l’Anoia: Argençola, Cabrera d’Anoia, Calaf, Capellades, Carme, Castellolí, Castellfollit de Riubregós, El Bruc, Els Hostalets de Pierola, Els Prats de Rei, Jorba, La Llacuna, La Pobla de Claramunt, Masquefa, Montmaneu, Òdena, Piera, Rubió, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui i Vallbona d’Anoia.   

Aquestes actuacions estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i efectuades d’acord amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulat per la ORDRE EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació (SOC - Treball i Formació)