Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Deu joves de l’Anoia participen en un programa europeu que els permetrà fer tres mesos de pràctiques a Bristol, Regne Unit

6 de febrer de 2018

A finals de novembre l’associació La Víbria Intercultural amb la col·laboració de l’Oficina Jove de l’Anoia, va posar en marxa el projecte ImproveYourself–Mobilicat per a joves inscrits a Garantia Juvenil.

El programa ofereix l’oportunitat als joves de realitzar pràctiques professionals a l’estranger amb l’objectiu principal de reduir l’atur juvenil. Es finançat a través del Fons Social Europeu i es gestiona a través del Servei d’Ocupació de Catalunya.

La Víbria, va seleccionar un total de 20 joves, 10 dels quals de l’Anoia, d’entre 18 i 27 anys amb estudis de cicles formatius de grau mitjà i superior, que aniran a fer una estada a Bristol per fer pràctiques del seu àmbit professional. Les pràctiques a Anglaterra duraran 3 mesos, del 4 de març fins al 25 de maig.

El programa, a més de l’estada de tres mesos a Bristol, al Regne Unit per a realitzar-hi pràctiques en empresa, inclou en la fase prèvia una preparació intercultural i lingüística. Així, els joves, des de principi de gener estan rebent classes d’anglès a l’acadèmia Ready d’Igualada, per tal de preparar millor la seva estada i realitzen tutories individuals i grupals en les quals es treballen diversos aspectes per a una millor inserció laboral i també sessions d’interculturalitat per conèixer millor els costums i la cultura del país on aniran a viure aquesta experiència. A la tornada i durant dos mesos posteriors a l’estada rebran un acompanyament a la inserció laboral amb el suport dels professionals del Consell Comarcal de l’Anoia.

Un dels objectius principals del programa és millorar l’ocupabilitat dels i les joves perquè una vegada finalitzada l’estada puguin trobar més fàcilment la feina per la qual s’han preparat.

La Víbria Intercultural porta el servei d’assessorament en mobilitat internacional per a joves al Consell Comarcal de l’Anoia. Per a més informació sobre oportunitats a l’estranger podeu contactar amb l’assessoria de Mobilitat Internacional de l’Oficina Jove de l’Anoia al següent correu electrònic mobilitat@anoiajove.cat, trucant al 93.805.15.85 ext.4, enviant un missatge de whatsapp al 679.964.669

Last modified: 6 de febrer de 2018