Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Dues noves empreses de l’Anoia es distingeixen amb el certificat de qualitat SICTED i 13 superen les proves per mantenir-lo

12 de gener de 2015

Un total de 15 empreses turístiques, productors, comerços i restaurants de l'Anoia disposen del certificat de qualitat SICTED, una distinció d’àmbit estatal que reconeix la competitivitat de les empreses del sector. Enguany, tretze empreses que ja disposaven del distintiu van superar les proves d’avaluació per mantenir-lo i les dues noves empreses que el sol·licitaven per primer cop també el van adquirir.

Les noves incorporacions d’aquest any han estat l’empresa Globus Kontiki i Cava Pagès Entrena. Les tretze empreses que mantenen el distintiu són: la brigada de l’Ajuntament de Calaf, Cal Barrusca, Cal Fuster de la Plaça, Cal Grau de la Llavinera, el forn Cal Prat, el Celler Cal Prat, l’oficina de Turisme de Calaf, l’Ajuntament de St. Pere Sallavinera, l’Ajuntament de Prats de Rei, l’Observatori de Pujalt, el museu de la Pell i Comarcal de l’Anoia, Punt d’Informació Cultural i Turístic d’Igualada i la Torre Nova Resort.
Per aconseguir l’adhesió́ i mantenir-la, les empreses han de complir uns indicadors de qualitat, unes mesures de bones pràctiques recollides en un manual. A més,  reben  un pla formatiu, assisteixen a tallers i participen en grups de treball. Una entitat externa avalua cada any el compliment del manual de bones pràctiques i supervisa que les empreses apliquin tots els indicadors de qualitat exigits.

El Consell Comarcal és l’ens encarregat de gestionar les acreditacions, un projecte que té la voluntat d’incrementar la competitivitat de les empreses turístiques de la comarca i augmentar els estàndards de qualitats turística de la destinació́.

El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació és un sistema de qualitat d’àmbit espanyol amb més de 10 anys d’implantació́. Actualment hi ha més de 5000 empreses distingides. Des del 2006, el sistema s’implanta a la província de Barcelona a través de Cambra de Comerç̧ de Barcelona i Diputació́ de Barcelona. A la demarcació de Barcelona s'hi han acollit un total de 13 destinacions, repartides en 10 comarques. Actualment hi ha 500 empreses distingides.

El SICTED proporciona i garanteix un sistema integral i permanent de gestió de la qualitat en una destinació turística. El sistema treballa per la millora de la qualitat del servei ofert al turista a cada empresa o servei, però̀ alhora, es treballa en el marc territorial per aconseguir la competitivitat a nivell de destinació́ turística local.

El projecte compta amb el finançament de la Diputació́ de Barcelona, i l’assistència tècnica del Consell Comarcal, la Diputació́ de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona. Les empreses i entitats turístiques, així com els productors, comerços i restaurants que estiguin interessats en adherir- se o bé vulguin obtenir més informació́, es poden adreçar al Departament de Promoció Comarcal del Consell Comarcal de l'Anoia (telèfon 93 805 15 85).

Last modified: 5 de febrer de 2018