Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Born acollirà dissabte, 21 de maig, una jornada dedicada a la riquesa cultural i l’atractiu turístic d’Igualada i l’Anoia

10 de maig de 2016

La gastronomia, la música, la història, el paisatge i tot el patrimoni del territori protagonitzaran una jornada promoguda per la revista Descobrir Igualada, 10 de maig de 2016.
El Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona viurà el proper dissabte, 21 de maig, una jornada íntegrament dedicada a la riquesa natural, cultural, turística, gastronòmica, tradicional i festiva d’Igualada i l’Anoia. Aquesta iniciativa forma part del cicle Born.cat, promogut per la revista Descobrir i que, en aquesta ocasió, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i altres ajuntaments del territori. Prèviament, ja s’han celebrat jornades dedicades, per exemple, a l’Ebre, el Ripollès o Les Garrigues, amb molt bona acollida per part del públic.

Amb el cicle Born.cat, un cop al mes es convida un territori a donar a conèixer tot el seu patrimoni, omplint tant l’interior d’El Born CCM com la plaça exterior amb tallers, activitats i espectacles musicals i visuals per a tota la família. I també d’una fira gastronòmica, perquè tots els visitants puguin degustar les especialitats de cada territori. El 21 de maig, doncs, aquest simbòlic espai museístic de Barcelona tindrà Igualada i l’Anoia com a protagonistes, amb l’accés gratuït per a tots els visitants i amb un gran nombre d’activitats i propostes que permetran donar a conèixer alguns dels seus principals valors i reclams.

Entre les activitats previstes, de les 11:30 fins les 19h, destaquen la fira de productes agroalimentaris, jocs tradicionals oberts a tothom, tastos gastronòmics i de caves de la comarca, les actuacions del Ball de l’Àliga i dels Capgrossos d’Igualada, l’actuació dels Falcons de Vallbona, la presentació dels projectes Anoia Terra de Castells i Paleorutes, una exposició del museu del tren en miniatura Railhome BCN, la presentació del Festival de Llegendes de Catalunya de Sant Martí de Tous, una mostra de peces de pell de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada o el projecte Igludevent, que transformarà dos espais del Born fent servir veles reciclades d’antics globus aerostàtics.

El Born acollirà dissabte, 21 de maig, una jornada dedicada a la riquesa cultural i l’atractiu turístic d’Igualada i l’AnoiaTambé hi haurà un taller de fabricació d’elements de pell de la mà del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, un taller científic a càrrec de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada, un taller per aprendre a fer paper a mà amb el Museu Molí Paperer de Capellades, un taller de paleontologia amb el Centre de Recerca i Interpretació Paleontològica dels Hostalets de Pierola, tallers de dansa participativa i ball de bastons amb Bitrac Dansa, un taller de recuperació d’usos tradicionals de la vegetació o un tast de productes elaborats amb plantes silvestres amb el col·lectiu Eixarcolant. Com a fi de festa, hi haurà una actuació a càrrec del cantautor igualadí Enric Verdaguer.

Last modified: 5 de febrer de 2018