Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal amplia els coneixements ofimàtics i millora l’ocupabilitat d’una vintena de joves a l’Anoia

2 de febrer de 2021

Fins ara, el projecte EsTICon ha comptat amb 18 participants, ha desenvolupat 32 sessions grupals, ha fet 117 atencions personalitzades i ja s’han assolit 4 insercions en el mercat laboral

El Consell Comarcal de l’Anoia desenvolupa actualment el projecte EsTICon, integrat en el projecte Singulars 2020, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Va arrencar la passada tardor, finalitzarà el proper mes de juliol i ha comptat fins ara amb 18 participants. S’hi han desenvolupat 32 sessions grupals, s’han fet 117 atencions personalitzades i ja s’han assolit 4 insercions en el mercat laboral

EsTICon s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys i té com a objectiu principal dotar les persones participants de coneixement bàsics i molt necessaris sobre ofimàtica i, al mateix temps, guiar-les cap al món laboral o el retorn al món acadèmic. La passada setmana, el vicepresident primer del Consell, Jordi Cuadras, va participar en una trobada amb tots els participants, en què va destacar la ferma aposta de l’ens comarcal per fer front a l’atur juvenil, fomentar l’ocupació de qualitat entre els i les joves i acompanyar-los en els seus projectes de vida. 

Precisament amb aquest objectiu, el programa inclou 40 hores de Programació en ASP i 190 hores d’Ofimàtica, una completa formació teòrica i pràctica en modalitat semipresencial –blended learning– gràcies a la col·laboració amb CEINA. EsTICon, doncs, combina l’aprenentatge a distància i les tutories presencials, tant grupals com individuals, ajudant les persones joves a seguir el curs i acompanyant-les en el procés d’orientació laboral i acadèmica. 

L'Àmbit d'Estratègies per l'Ocupació del Consell Comarcal de l’Anoia impulsa aquesta iniciativa en el marc de la seva aposta per dur a terme polítiques d'ocupació dirigides als joves, ajudant-los a retornar al sistema educatiu o a incorporar-se al mercat laboral.

Last modified: 2 de febrer de 2021