Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal aposta per promocionar l’Anoia als escolars mitjançant l’anoiabiketour

4 de setembre de 2011

Desprès que el passat mes de maig es va fer la presentació del projecte “anoiabiketour.com” que va comptar amb el suport del cinc vegades campió del Tour de França; Miguel Indurain, “anoiabiketour.com” crea ara una nova oferta turística i alhora didàctica per donar a conèixer la comarca.

Sota el concepte de “Forma’t fent esport” s’han dissenyat 3 rutes escolars per descobrir la comarca de l’Anoia en bicicleta. L’objectiu és que els alumnes, en el marc d’una activitat física i lúdica, coneguin el patrimoni natural i cultural de l’Anoia. Aquesta nova oferta s’adreça als escolars de 5è i 6è de primària ESO i Batxillerat. Així, Anoiabiketour ofereix rutes amb diferents temàtiques com les energies renovables i patrimoni cultural i natural, amb la possibilitat de lloguer de bicicletes.

RUTA BLAVA - “El riu Anoia, font de vida”
Aquesta ruta pretén oferir un coneixement que permeti entendre els diferents elements que han configurat el caràcter i el paisatge del riu Anoia i la façana urbana d’Igualada. El riu com a element estructurador de les transformacions socioeconòmiques de la ciutat.

RUTA VERMELLA - “Montbui, patrimoni cultural”
Aquesta ruta es configura arran del Mapa de Patrimoni Cultural de Santa Margarida de Montbui, que mitjançant la visita als màxims punts d’interès, tot realitzant una pràctica esportiva, repassa la riquesa cultural i natural del municipi.

RUTA VERDA - “L’Alta Anoia, terra d’energies renovables”
L’Alta Anoia és un altiplà agrícola de secà en què la seva població n’ha sabut extreure tradicionalment els seus recursos naturals. Del seu passat se n’ha configurat el paisatge característic de l’ús de la pedra seca i l’aprofitament de les aigües pluvials. Tanmateix, aquest altiplà veu en l’aprofitament dels recursos naturals del segle XXI (eòlic i solar) una opció de desenvolupament sostenible. Aquesta ruta en BTT repassa aquesta evolució.

Amb la voluntat de promocionar la comarca de l’Anoia, el Consell Comarcal col·labora i dona suport a “anoiabiketour.com”, una iniciativa que promou rutes via GPS per fer en bicicleta, a peu, a cavall o amb SegWay per la nostra comarca.

“anoiabiketour.com” té l’objectiu de posicionar l’Anoia com un dels millors destins per a la pràctica d’aquest esport i de difondre la qualitat de l’oferta turística de la comarca. I és que la geografia anoienca compta amb el privilegi de disposar d’un terreny atractiu per al turisme esportiu, ja que ofereix un gran ventall de possibilitats per a tots els públics i nivells.  

Per això el Consell Comarcal de l’Anoia aposta per aquest projecte, que ja compta amb una gran oferta, com ara la ruta de gran format anoiabiketour, rutes a mida amb diferents nivells de dificultat i de quilometratge, rutes familiars, les microrutes al voltant dels allotjaments, i ara, les rutes escolars.

Totes aquestes rutes es poden descarregar de forma gratuïta a la pàgina web de www.anoiabiketour.com i www.anoiaturisme.cat

Last modified: 5 de febrer de 2018