Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal celebra el Dia de la Gent Gran amb un col·loqui sobre dependència. L’acte, que va comptar amb la diputada Alba Vergés, va atreure una quarantena de persones.

7 d'octubre de 2015

El Consell Comarcal, a través del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, ha celebrat el Dia Internacional de la Gent Gran amb un seguit d'activitats. La jornada té lloc cada 1 d'octubre, des que va ser declarada per les Nacions Unides l'any 1990, i a l'Anoia ja fa sis anys que es commemora. En aquesta ocasió s'han organitzat actes com la xerrada i col·loqui sobre “La gestió de la dependència”, la presentació de la campanya “Tracta’m bé” o la visita i dinar de germanor a Masquefa.

La xerrada i col·loqui va tenir lloc el passat dijous a les sis de la tarda, i va aplegar una quarantena de persones a la seu del Consell Comarcal. Alba Vergés, Diputada al Parlament de Catalunya i Carla Casas, tècnica de vellesa del Consell van reflexionar sobre la gestió i evolució de la Llei de promoció a l’autonomia personal i atenció a la dependència.

L'acte va engegar amb la intervenció del representant de Comissions Obreres al Consell de la Gent Gran de l’Anoia i impulsor de l'acte, Josep M Figueras. Figueras va apuntar que en un principi la normativa es va pensar per al conjunt de les persones grans, però es va veure que dins del perfil que es dibuixava també hi entraven altres sectors de població, com infants i adults amb algun tipus de discapacitat o trastorn mental.

La diputada Alba Vergés va apuntar que aquest fet, juntament amb els efectes de la crisi econòmica, va provocar que la gestió de la Llei de la Dependència no fos fàcil i que impliqués una destinació pressupostària molt major del que s’havia previst. La diputada també va explicar les implicacions de les diverses administracions afectades per aquesta normativa.

Tot seguit, Carla Casas va detallar el procediment per a sol·licitar el reconeixement de grau de dependència, quins graus existeixen, i també quin és el catàleg de serveis i prestacions que contempla la normativa. Després es va obrir un torn de paraula on els assistents van poder compartir les seves experiències i dubtes.

Per tancar l’acte es va donar pas a un petit refrigeri on es va poder continuar parlant  d'aquesta temàtica en un ambient més distès.

Last modified: 5 de febrer de 2018