Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Dia Internacional de la Gent Gran acull a més de 800 persones a Masquefa. L’esdeveniment, organitzat pel Consell de la Gent Gran del Comarcal de l’Anoia, és itinerant i cada any té lloc en un municipi diferent de la comarca.

7 d'octubre de 2015

El passat diumenge 4 d’octubre Masquefa va acollir la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran amb la participació de més de 800 persones que van poder gaudir d’activitats culturals i un dinar popular. Un any més, el Consell de la Gent Gran del Consell Comarcal va organitzar la seva diada amb una jornada pensada amb i per a la gent gran de tots els municipis de la comarca. La trobada, a més del seu vessant lúdic, també té l’objectiu de promocionar el benestar físic, psíquic i emocional de les persones grans alhora que transmetre una imatge positiva de l’etapa de la vellesa.

La diada va comptar amb el president del Consell Comarcal i alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, el vicepresident del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, Enric Senserrich, el conseller comarcal d’Acció Social, Ramon Bacardit i el vicepresident tercer i conseller de Salut Pública del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Pérez. Tots van coincidir en destacar l’alt nivell de participació, que any rere any creix i aplega persones de tots els municipis de la comarca. Per la seva part, Boquete, en el seu discurs va lloar la tasca tan important i significativa que la gent gran té a les famílies i a la societat en general.

La jornada va començar amb una missa a la Parròquia de Sant Pere, una visita a La Fàbrica Rogelio Rojo -avui reconvertida en un complex municipal d’equipaments per a les persones-, i una visita al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), un equipament únic a l’estat i un dels pocs que hi ha a Europa. A mig matí va haver-hi les actuacions de la Colla de Geganters i Grallers i la Colla de Ball de Bastons de Masquefa i a continuació un dinar de germanor amb paella. Finalment, la diada va cloure un ball popular i el tradicional lliurament d’obsequis a l’avi, l’àvia i el matrimoni més grans de Masquefa, el municipi amfitrió.

Les Nacions Unides van proclamar l’any 1990 que el dia 1 d’octubre fos considerat Dia Internacional de les Persones Grans. Des de fa sis anys, el Consell de la Gent Gran del Consell Comarcal lidera l’organització d’aquesta activitat, entre moltes altres accions que tenen lloc al llarg de tot l’any, sempre amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones grans i des del voluntariat.

Last modified: 5 de febrer de 2018