Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal celebra el primer Consell d’Alcaldes d’aquest 2021

23 de març de 2021

El Consell Comarcal de l'Anoia ha celebrat aquest dilluns 22 de març el primer Consell d’Alcaldes d’aquest nou any. Es tracta de l’òrgan que periòdicament reuneix els representants municipals de la comarca per tractar diversos temes i coordinar polítiques.

Després de la benvinguda del president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, s’ha tractat la proposta de gestió comarcal dels sistemes de sanejament en alta a la comarca que ha de permetre, des de l'ens comarcal, assumir tota la gestió de les depuradores, la xarxa de col·lectors i bombaments dels municipis de l'Anoia.

Per part del vicepresident primer del Consell, Jordi Cuadras, s’ha fet la presentació de les principals conclusions de la diagnosi del Pacte d'Acció Econòmica i Social, el document que recull la situació de la comarca un any després de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 i identifica les línies i actuacions per posar les bases del desenvolupament econòmic i social de l'Anoia de manera compartida amb els agents socials i econòmics.

El Consell d’Alcaldes també portava en l'ordre del dia la presentació de la formació de transversalitat de la perspectiva de gènere i de la diversitat afectiva sexual, un treball que s'està duent a terme en l'àmbit tècnic a l'ens comarcal per tal d'estar informats i complir la Llei d'igualtat i LGTBI en tot el que genera el Consell i que també ofereix formació als representants polítics i tècnics dels municipis.

Last modified: 23 de març de 2021