Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Es constitueix l’Associació de Productors de la Conca com a membres del Parc Agrari de la Conca d’Òdena

24 de març de 2021

És un dels quatre nodes que formen part del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, una eina de dinamització social i econòmica basada la producció agroalimentària local i la posada en valor del territori

L’Associació de Productors de la Conca d’Òdena es presenta en societat amb l’objectiu de poder iniciar l’activitat al llarg de la primavera com a membres del Parc Agrari de la Conca d’Òdena que va presentar-se fa dues setmanes. El darrer trimestre del 2020 es van redactar els estatuts de l’associació, i va tenir lloc l’assemblea constituent. Un dels primers reptes és donar a conèixer el sector, posar en valor la seva tasca com a gestors del territori i preservadors dels paisatges, i mostrar que sector primari també és sinònim d’economia.

Actualment en formen part 28 agricultors i ramaders, que representen la transversalitat de models productius, organitzatius, i d’activitat existents en l’agricultura i ramaderia de la zona, essent aquesta diversitat i transversalitat un dels elements més destacables. En formen part des de petits productors que venen directament al consumidor final fins a pagesos cerealistes que conreen grans extensions de terra; pagesos que venen cistelles ecològiques de verdura però també d’altres que duen camions cap a Mercabarna; productors de formatges de cabra juntament amb ramaders de sector porcí. És partir d’aquesta diversitat, i amb la voluntat d’avançar vers l’horitzó comú de fer del sector un motor econòmic i font de benestar, i sempre des d’una mirada sostenible vers el territori, que es definirà el pla d’actuacions realitzar a curt, mig i llarg termini. 

La junta està formada per 13 membres de l’associació i la presidenta n’és Sònia Torra, del Molí d'Oli de Cal Gibert. Es tracta d’una entitat oberta a tots els productors dels 15 municipis que conformen el Parc Agrari de la Conca d’Òdena i també a tots els de la seva l’àrea d’influència, sigui quina sigui la seva activitat agrícola o ramadera, i tinguin o no ara mateix venda de producte a consumidor final. Conviden a tothom a formar-ne part, i incrementar així la diversitat de producte local que, a través del Parc Agrari, es pugui oferir al consumidor final. Tothom que desitgi sumar-s’hi, pot contactar a través del correu productorsconcaodena@gmail.com

L’Associació de Productors de la Conca d’Òdena és un dels quatre nodes que formen el Parc Agrari de la Conca d'Òdena, juntament amb la restauració i el comerç, el sector turístic, i l’administració local. Aquest projecte neix amb la voluntat de ser una eina de dinamització social i econòmica que posi en valor el territori i totes les activitats que s’hi desenvolupen; i en el qual el sector primari hi té un paper fonamental. El Parc Agrari compta amb la participació i suport dels ajuntaments del 15 municipis de la Conca d’Òdena que en formen part,  del Consell Comarcal de l’Anoia, de la Diputació de Barcelona i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Last modified: 24 de març de 2021