Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal celebra l’Any de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional

18 de setembre de 2012

Per la commemoració s’ha organitzat una programació especial plena d’activitats per les diferents poblacions de la comarca.

L'augment de l'esperança de vida és una de les grans consecucions assolides pels països de la Unió Europea. Malgrat això, aquest gran avenç aconseguit gràcies als esforços i la solidaritat de les diferents generacions, en aquests darrers anys també s'ha convertit en un dels reptes més importants que en les properes dècades hauran d'abordar els governs i les societats europees, a fi d'afrontar amb enginy i eficàcia les conseqüències derivades del ràpid increment de la població major de seixanta anys i del seu progressiu envelliment. Per aconseguir aquest repte, la Comissió Europea va declarar l'any 2012 Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. En aquest sentit i amb l'objectiu d'impulsar la participació en aquesta celebració, el Consell Comarcal, juntament amb associacions de gent gran de l’Anoia, han organitzat un programa d’activitats per diferents poblacions de la comarca per a persones grans i no tan grans.

La primera de les jornades organitzades serà el dissabte 29 de setembre a l’Escorxador, on amb un dinar i un ball popular es celebrarà el Dia Internacional de la Gent Gran, abans, al matí, es farà una visita a l’Asil del Sant Crist. A l’endemà i a l’Ateneu Igualadí, seguirà la celebració amb un concert del grup “Llum i Color” de l’Associació de Gent Gran d’Igualada. El diumenge 14 d’octubre seguiran els actes commemoratius amb la “I Caminada Intergeneracional de la gent gran de l’Anoia”, el diumenge següent tindrà lloc la “I Pedalejada Intergeneracional pel terme municipal de Jorba” i finalment, pel primer cap de setmana de novembre s’ha organitzat a Jorba una tirada de bitlles catalanes. En el mes de desembre també es vol realitzar una taula rodona entorn el voluntariat a la tercera edat.

Amb aquesta programació, el Consell Comarcal de l’Anoia té com a objectiu divulgar i impulsar l'envelliment actiu com un instrument eficaç per combatre l'aïllament social de les persones grans, així com valorar el seu saber i estimular les relacions entre les generacions.

Last modified: 5 de febrer de 2018