Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal continua coordinant la resposta dels municipis de l’Anoia davant el projecte de nova línia de Molt Alta Tensió

31 de maig de 2022

Des del territori es considera que la resposta de l’empresa impulsora del projecte a les seves al·legacions i requeriments d’informació és massa generalista i poc concreta

Aquest dilluns, 30 de maig, el Consell Comarcal de l’Anoia ha acollit una reunió amb el govern d’aquest ens i representants dels consistoris directament afectats pel projecte de línia de Molt Alta Tensió Valmuel-Begues, d’iniciativa privada i impulsat per l’empresa Forestalia. Aquests municipis són Bellprat, Sant Martí de Tous,Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt, Piera, Masquefa i Els Hostalets de Pierola.

El passat desembre ja es van presentar al·legacions al projecte i es van demanar aclariments a l’empresa promotora. La passada setmana es va rebre una resposta de Forestalia a aquestes al·legacions i requeriments d’informació, una resposta no oficial que els representants del territori consideren massa generalista i que no dona una resposta adient a tot allò que se li demanava. Per això, ara el Consell Comarcal i els Ajuntaments exerciran el dret a rèplica demanant novament informació a l’empresa, a l'espera que el govern de l'Estat es pronunciï en relació a l'avaluació ambiental del projecte i la seva viabilitat.

Xavier Boquete, president de l’ens comarcal, afirma que “el rebuig de l’Anoia a aquest projecte continua sent frontal, perquè obriria una cicatriu al territori que perduraria durant generacions” i torna a reclamar “responsabilitat i lideratge per part del Govern de la Generalitat a l’hora de definir un model energètic coherent i sensible amb el país, que eviti projectes destructius com aquest que ara ens afecta”.

El projecte de MAT Valmuel-Begues contempla una línia de 400 KV de tensió amb origen a la Franja de Ponent, per portar energia fotovoltaica i eòlica procedent de Terol fins la subestació de Begues, al Baix Llobregat, i traslladar-la finalment fins l'àrea metropolitana de Barcelona. Creuaria diferents comarques com l'Anoia, passant molt a prop de nuclis habitats i dividint nombrosos municipis, fet que ha generat una forta oposició en els diferents territoris afectats. 

Last modified: 31 de maig de 2022