Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Igualada acollirà les finals nacionals de bàsquet i handbol masculí dels consells esportius de Catalunya

2 de juny de 2022

Hi assisteixen els infants, joves i adolescents que han jugat en les  competicions organitzades pels Consells Esportius aquest curs escolar

Igualada serà una de les seus de les Finals i Trobades Nacionals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya del curs 21-22 que arrenquen aquest cap de setmana. Els Consells Esportius de Catalunya organitzen una vintena de finals i trobades que estaran repartides per tot el territori durant els tres primers caps de setmana de juny. Més de 2.000 infants, joves i adolescents es reuniran per gaudir de l’esdeveniment esportiu en edat escolar més important del país. Igualada acollirà els partits de bàsquet i handbol de la categoria masculina.

La presentació d’aquestes finals, que es duran a terme aquests dos propers caps de setmana, s’ha fet aquest dimecres al Parc Central amb la presència de l’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, la regidora d’Esports, Patrícia Illa, el president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo i el Conseller d’Esports i Cultura del Consell Comarcal de l’Anoia, Rafel Galvan. 

Castells ha explicat que Igualada es bolcarà en la celebració d’aquestes finals i ha defensat i posat de relleu “els valors d’esforç, superació i treball en equip que es transmeten en l’esport impulsat des dels diferents Consells Esportius”. Castells ha animat a la ciutat a participar-hi i a gaudir d’un dia en què “les instal·lacions esportives de la ciutat d’Igualada acolliran equips de totes les edats i de tot el territori”. 

El president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, ha valorat molt positivament la feina dels consells esportius i la implicació dels ajuntaments en l’organització de les Finals i Trobades Nacionals, ja que “els consells esportius som entitats amb representació a tot el territori català i treballem amb totes les administracions”. En aquest sentit, també ha afegit “els Consells Esportius tenim una màxima: que tots els infants puguin tenir accés a l’esport, i les Finals i Trobades Nacionals en són un clar exemple”.

Finals nacionals: seus i dates

Aquest curs escolar s’han organitzat una vintena de Finals i Trobades Nacionals que es jugaran els tres primers caps de setmana del 4 i 5, 11 i 12, i 18 i 19 de juny. Els esports convocats són per equips: bàsquet, futbol7, futbol sala, handbol, voleibol. Els esports individuals: bàdminton, escacs, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica: individual, conjunt, duos, trios i quartets, natació, tennis taula i patinatge artístic: individual, equips i xous. Per més info: www.ucec.cat

Col·laboració entre administracions

Les Finals Nacionals han estat organitzades per la Unió de Consells Esportius de Catalunya conjuntament amb els Consells Esportius de l’Anoia, el Baix Penedès, el Berguedà, el Vallès Oriental, el Baix Ebre, la Selva, el Montsià i CEEB. Amb la col•laboració dels ajuntaments d’Igualada, el Vendrell, Gironella, la Garriga, Tortosa, Amposta, Jesús, Roquetes, Ulldecona, Caldes de Malavella i Barcelona. I el suport de diverses entitats esportives que amb el seu treball, dedicació i voluntariat han sigut fonamentals per l’organització d’aquest esdeveniment. 

Creada l’any 1994, la Unió de Consells Esportius de Catalunya té com a objectiu assegurar el dret efectiu a la pràctica de l’activitat física i esportiva de tothom, especialment els infants, adolescents i joves, en igualtat de condicions sense cap mena de discriminació i potenciant els valors personals i de responsabilitat social i fomentant la salut i els hàbits saludables de tota la ciutadania. Hi formen part 43 Consells Esportius de Catalunya que cobreixen el 100% del país.

Last modified: 2 de juny de 2022