Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal contracta durant 6 o 12 mesos 55 anoiencs en situació d’atur

4 de febrer de 2019

Ho fa a través dels programes Treball i Formació i Enfeina't del Servei d'Ocupació de Catalunya en el que hi participen 18 municipis de la comarca

El Consell Comarcal de l'Anoia donarà feina a 55 anoiencs en situació d'atur, amb contractes de 6 o 12 mesos, a través dels programes Treball i Formació i Enfeina't del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. Aquests projectes tenen com a objectiu millorar l'ocupabilitat de les persones destinatàries facilitant-los competències professionals mitjançant experiència laboral i formació en el primer cas, i facilitant la pràctica laboral i l’adquisició d’experiència a persones en situació d’atur mitjançant la seva contractació laboral en el segon.

A través del programa Treball i Formació l'ens comarcal comptarà amb 20 contractes (11 de 6 mesos i 9 de 12) de la línia PANP, adreçada a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestacions per desocupació i/o subsidi i preferent més grans de 45 anys; 11 contractes (8 de 6 mesos i 3 de 12) de la línia PRGC adreçat a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania;  i 9 contractes de 12 mesos de la línia DONA pera dones en situació d’atur. 

Mitjançant aquest projecte el Consell Comarcal de l'Anoia rehabilitarà i promocionarà diversos espais verds de la comarca, que contribuiran a integrar les fronteres urbanes i periurbanes, millorant la visió de l’entorn urbà i facilitant les interconnexions dels elements físic, rural i natural de la comarca, aconseguint una comarca més humana i habitable.  També permetrà realçar els equipaments, les zones verdes i naturals que existeixen en la comarca, potenciant el manteniment i respecte dels ecosistemes existents. A més, les persones contractades faran tasques de recuperació i preservació de zones d'interès turístic i natural.  

Divuit municipis de la comarca han participat en aquest programa: Cabrera d'Anoia, la Torre de Claramunt, Rubió, els Hostalets de Pierola, Masquefa, la Pobla de Claramunt, Òdena, Vallbona d'Anoia, Carme, Capellades, Calaf, la Llacuna, Sant Martí de Tous, el Bruc, els Prats de Rei, Sant Martí Sesgueioles, Castellfollit de Riubregós i Castellolí. 

Pel que fa a l'Enfeina't, el Consell Comarcal podrà contractar 15 persones. Aquest programa s’adreça a persones en situació d'atur de llarga durada, que estiguin inscrites a les oficines de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i que portin un mínim de 12 mesos inscrites, continuats o no, dins d’un període de 18 mesos. A través d'aquest programa el Consell posarà en marxa projectes comarcals en els àmbits de medi ambient, energies i sostenibilitat, manteniment urbà, i manteniment i reparació d’instal·lacions i habitatges.

Aquestes contractacions laborals tindran una durada de 6 o 12 mesos en funció del servei a desenvolupar. Les persones contractades tindran una persona tècnica de referència que tindrà com a missió assolir una millor adaptació al lloc de treball i un reforç competencial durant la contractació laboral per al posterior retorn al mercat laboral.

Last modified: 4 de febrer de 2019