Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal crearà un programa de beques per ensenyaments artístics davant la impossibilitat de mantenir l’activitat de l’Escola de Dansa

8 de juny de 2020

De cara al curs vinent, l’ens comarcal treballa en una iniciativa que faciliti i estimuli la pràctica de les disciplines artístiques, més enllà de la dansa i arribant al conjunt del territori

Ara fa uns mesos, el Consell Comarcal de l’Anoia es va veure obligat a traslladar temporalment l’activitat de la seva Escola Dansa al centre Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui. El local on s’estava desenvolupant aquesta activitat, al carrer Sant Carles d’Igualada, és propietat de la Generalitat de Catalunya i estava cedit a l’ens comarcal. Aquest edifici, però, necessita una inversió de manteniment prioritària i de seguretat abans que s’hi pugui reprendre qualsevol activitat.

A dia d’avui la Generalitat no contempla cap intervenció en aquesta instal·lació i, al mateix temps, la limitació de sales i horaris a l’espai Mont-Àgora de cara al curs vinent, fan inviable la continuïtat. La vicepresidenta de Serveis a les Persones, Carme Zaragoza, i el conseller de Cultura i Esports, Rafel Galván, expliquen que “la manca d’un espai físic adient, afegida a l’important dèficit d’aquesta escola, fan impossible mantenir l’activitat el proper curs”.

Avancen, però, que “el compromís del Consell Comarcal de l’Anoia per apostar pels ensenyaments artístics és ferm i, per això, ja treballem en una via de promoció d’aquests estudis que vagi més enllà del què era la pròpia escola; l’aposta del Consell pels ensenyaments artístics es manté però serà vehiculada a través d’un programa de beques”.

Des del Consell Comarcal de l’Anoia, doncs, es reformarà l’aposta per l’Escola de Dansa per crear un programa de beques que promoguin els ensenyaments artístics a tota la comarca de l’Anoia. Una aposta actualitzada, que permetrà arribar a alumnes de tota la comarca i que promourà l’accés a activitats culturals de famílies de tot el territori, enlloc de centralitzar aquesta aposta pública per l’ensenyament artístic en una única ciutat de la comarca i en una sola disciplina artística, com passava fins ara.

Properament es donaran a conèixer més detalls d’aquest nou programa d’estímul per a la pràctica de disciplines artístiques a l’Anoia.

Last modified: 8 de juny de 2020