Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia concedeix un ajut de 2.000 euros a la colla de Masquefa per la festa de la Ciutat Gegantera 2012

6 de novembre de 2012

Amb la voluntat de donar suport a les manifestacions culturals i tradicionals de casa nostra, el Consell Comarcal de l’Anoia ha concedit a la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa un ajut de 2.000 euros per a l’organització de les activitats de la festa de la Ciutat Gegantera.

Aquest any 2012 Masquefa ha estat proclamada Ciutat Gegantera –és el segon municipi de la comarca que ho esdevé, després de Capellades- i durant 365 dies ostenta el títol honorífic de capital del món geganter. L’acte central de la Ciutat Gegantera va ser la gran festa que va tenir lloc els dies 9 i 10 de juny i que a Masquefa va reunir fins a 122 colles d’arreu dels Països Catalans i 3.500 geganters i músics, a més d’un miler de visitants. Es tracta de la celebració gegantera més gran que anualment s’organitza a Catalunya, cada any en una localitat diferent.

La consellera de Cultura del Consell Comarcal, Rosa Hernández, subratlla la importància, “de col·laborar, malgrat les dificultats econòmiques, amb les iniciatives que com aquesta ajuden a mantenir vives les nostres tradicions, que formen part del nostre patrimoni cultural i que reforcen la nostra identitat com a país”.

A més de la gran festa dels dies 9 i 10 de juny passats, la proclamació de Ciutat Gegantera també atorga a la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa l’honor de representar arreu on se la convidi la cultura gegantera i el nostre país. En aquest sentit, l'entitat participa en les festes que s’organitzen en diversos municipis, on fa ballar els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, el Treball i la Cultura, i els seus gegantons, en Pau i n’Alegria.

Per la seva proclamació com a Ciutat Gegantera, Masquefa també acollirà l’assemblea general anual de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

En el conveni de col·laboració que han subscrit, el Consell Comarcal i la colla masquefina també mostren la seva voluntat de poder col·laborar en el futur en altres projectes d’interès comú que ajudin a fomentar la cultura.

Last modified: 5 de febrer de 2018