Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia obre la convocatòria de subvencions per a les entitats

7 d'agost de 2012

Fins al 14 de setembre les associacions i particulars poden presentar el seus projectes al concurs, dotat amb 12.000 euros.

El Consell Comarcal de l’Anoia torna a convocar aquest 2012 un concurs públic per a atorgar subvencions a les entitats i particulars de la comarca. D’aquesta manera recupera uns ajuts que l’any passat es va veure obligat a aparcar. Tot i les dificultats econòmiques, el Consell “fa un esforç per estar al costat de les associacions i les persones que treballen desinteressadament per a la comarca i la seva promoció, ja que som conscients de la important tasca que realitzen i del suport que requereixen, i encara més en aquests moments”, afirma el Vicepresident Quart de l’ens comarcal i responsable de l’Àrea de Serveis Personals, Àngel Soteras.

Dotada amb 12.000 euros, la convocatòria s’adreça a totes aquelles entitats, associacions, col·lectius i particulars que, amb la seva activitat durant aquest any 2012, contribueixin a fomentar i divulgar la cultura, el turisme, la promoció econòmica i social, i l’esport a la comarca. Així, per exemple, es valoraran projectes com ara la creació de noves entitats, la recuperació de manifestacions populars en aquests àmbits, la celebració d’actes especialment significatius, la participació -en representació de la comarca o d’algun dels seus municipis-  en esdeveniments de ressò mundial, o les activitats d’ajut als col·lectius amb risc d’exclusió social, entre altres.

Els ajuts cobriran com a màxim el 50% del cost total del projecte, amb el límit d’un projecte subvencionat per beneficiari.

S’amplia el termini de presentació de sol·licituds

Les noves bases de la convocatòria de subvencions per a entitats i particulars, aprovades en el darrer ple comarcal, amplien el termini de presentació de projectes per afavorir la participació. Romandrà obert del 6 d’agost fins al 14 de setembre, passat l’estiu. Els candidats han de presentar els seus projectes a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia (plaça Sant Miquel, 5, d’Igualada).

Una altra de les novetats és que es valorarà especialment que el projecte o activitat tingui un abast o interès comarcal, amb una repercussió notable en diversos municipis o en el conjunt de la comarca. Aquest aspecte es valora amb el doble de punts (10) que la resta de criteris per avaluar les activitats i projectes presentats. Entre aquests destaquen que el projecte o l’activitat compti amb el suport d’altres entitats o persones, que tingui perspectives de continuïtat, que representi la comarca fora del territori, que sigui una activitat oberta o participativa, que propiciï la col·laboració entre diferents col·lectius de la comarca, que afavoreixi les relacions intergeneracionals o que hi hagi una manca d’activitats similars a l’Anoia. També es té en compte, entre altres aspectes, la trajectòria col·lectiva o individual del sol·licitant.

Les bases de la convocatòria es poden consultar íntegrament a la pàgina web del Consell Comarcal de l’Anoia www.anoia.cat/departaments/participacio-ciutadana També hi figura la documentació que han d’aportar els sol·licitants.

Bases de la convocatoria de subvencions 2012 [189KB]

Last modified: 5 de febrer de 2018