Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia aplega a tècnics i regidors de la comarca en una jornada de treball sobre l’ocupació d’habitatges

10 de juliol de 2018

El fenomen de les ocupacions irregulars d’habitatges i com els ajuntaments poden fer-hi front, ha estat motiu d’una jornada de treball organitzada pel Consell Comarcal de l’Anoia amb la col·laboració de l’Oficina Local d’Habitatge de la Diputació de Barcelona i el Departament de Benestar Social i Seguretat Ciutadana de la Generalitat de Catalunya. La sessió “el món local davant l’ocupació d’habitatges” va tenir lloc el passat dimecres al Campus Motor de l’Anoia i hi van participar una cinquantena de tècnics, regidors i alcaldes de la comarca.

La jornada va engegar amb l’exposició “Actuacions davant de l’ocupació irregular d’immobles des d’una perspectiva local” a càrrec de Marta Pradal Gómez, tècnica de l’oficina d’Habitatge de la gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona. A continuació, Sílvia Grau Fontanals, directora operativa de l’Agència Catalana de l’Habitatge va parlar sobre la col·laboració de la Generalitat amb l’administració local en les actuacions davant l’ocupació d’habitatges.

Després d’una pausa de descans, els assistents van poder seguir compartint experiències i aprenent sobre les eines i recursos que l’administració té al seu abast. Així, el següent torn va ser per Jordi Lladó Piqué, Cap de l’OAC de l’ABP Anoia que va parlar sobre la gestió de l’ocupació des dels cossos de seguretat. Alfredo Smilges, cap del departament d’estadística i població de l’ Ajuntament de Badalona va parlar sobre el tractament de la inscripció padronal de persones en habitatges.

A continuació, hi va haver una taula d’experiències del món local amb la participació de tècnics de l’Ajuntament de Vilafranca que van exposar el treball transversal en la gestió d’ocupacions conflictives. Després, tècnics de l’Ajuntament de Sabadell van parlar sobre el funcionament de l’equip de treball mixt per fer front a les ocupacions irregulars d’habitatges i finalment, David Calvo, caporal de la policia local de Mataró van tancar la sessió amb la seva exposició sobre la intervenció de la unitat de convivència i civisme de la policia local del seu municipi.

L’objectiu d’aquesta trobada era compartir experiències, posar en comú coneixements i eines, recursos i polítiques d’ocupació que es troben a l’abast dels tècnics i regidors d’habitatge i serveis socials dels ajuntaments.

Last modified: 10 de juliol de 2018