El Consell Comarcal de l’Anoia, a través d’Anoia Turisme, ha celebrat aquest dijous la cinquena edició de la Nit del Turisme de l’Anoia, un esdeveniment consolidat com a punt de trobada entre institucions, empreses i professionals del sector turístic de la comarca. L’acte ha tingut lloc a l’Hotel Bruc i ha reunit nombrosos agents públics i privats en una vetllada dedicada a reconèixer bones pràctiques, compartir projectes i posar en valor l’aposta de l’Anoia per un model turístic sostenible i de qualitat.
L’acte ha comptat amb els parlaments inaugurals de Rafel Galvàn, alcalde del Bruc; de Daniel Gutiérrez, conseller de Turisme del Consell Comarcal de l’Anoia; de Sofia Moya, representant de la Generalitat de Catalunya; i de la Sra. Sole Bravo, gerenta de Turisme de la Diputació de Barcelona.
Posteriorment, la cap del Departament de Promoció Comarcal, Bet Andreu, ha presentat el resum d’accions i projectes desenvolupats al llarg del 2025, un any marcat pel treball conjunt amb ajuntaments i empreses per potenciar nous productes, reforçar la sostenibilitat i impulsar la projecció turística de la comarca.
La taula rodona “Brollar, fluir, connectar”: una mirada compartida cap als projectes de futur
El moment central de la nit ha estat la taula rodona “Brollar, fluir, connectar”, un espai de reflexió que ha posat el focus en el paper estratègic de l’aigua en la identitat i l’evolució de l’Anoia. El títol ha sintetitzat la mirada de futur dels projectes que vindran, especialment al voltant de la Via Blava, un eix que aspira a convertir el riu i el seu entorn en un motor de descoberta, natura, esport i experiències turístiques.
La sessió ha comptat amb la participació de Soledad Bravo (Diputació de Barcelona), Anna Busquet (La Bacicleta), David Esteller (TourisLAB), Àngel Planas (Vies Verdes), Roger Casajuana (Ajuntament de Vilanova del Camí) i Blanca Vich (Hotel Robert), sota la conducció de Sandra Jurado, tècnica d’Anoia Turisme.
Els participants han compartit perspectives sobre com fer créixer el projecte, com connectar municipis i propostes turístiques i com transformar l’aigua en un element central de la futura estratègia turística de la comarca.
Reconeixements als certificats PIT i als distintius Biosphere
Un dels moments més esperats de la Nit del Turisme ha estat el lliurament dels certificats PIT – Punts d’Informació Turística i dels distintius de Compromís per la Sostenibilitat Biosphere, que acrediten la qualitat, el compromís i la responsabilitat dels agents turístics de la comarca.
Enguany, han rebut el certificat PIT: A Grams, Ajuntament de Calonge de Segarra, Ajuntament de Carme, Ajuntament de Castellolí, Ajuntament de La Pobla de Claramunt, Ajuntament de La Torre de Claramunt, Ajuntament de Rubió, Ajuntament del Bruc, Ajuntament dels Hostalets de Pierola, Alberg de Can Roviralta, Anoia Patrimoni, Biblioteca Central d'Igualada, Biblioteca de Piera, Biblioteca l'Atzavara, Cal Barrusca, Cal Carulla, Cal Fuster de la Plaça, Cal Maco, Cal Prat, Cal Turull, Can Alemany, Casa Pardal, Castell de Claramunt, Celler Pla de Morei, CRARC, CRIP, Ecofriendly House, Fundació La Tossa de Montbui, Hotel El Bruc, Igualada Comerç, La Bacicleta, La Ninota, L'atelier Igualada, Maset de la Costa, Mont Àgora, Museu de la Pell d'Igualada, Museu Molí Paperer de Capellades, NEAN Parc Prehistòric de Capellades, Observatori de Pujalt, Oficina de Turisme de La Llacuna, Railhome BCN, Restaurant El Jardí, Restaurant La Lliga, Restaurant NEAN i Tot Circ
També han estat distingits amb el Compromís per la Sostenibilitat Biosphere: Ajuntament de Capellades, Ajuntament de La Llacuna, Ajuntament de Masquefa, Ajuntament del Bruc, Ajuntament dels Hostalets de Pierola, Ajuntament d'Igualada, Alberg de Cal Maco, Alberg de Can Roviralta, Anoia Patrimoni, C.R.A.R.C., C.R.I.P., Cal Barrusca, Cal Carulla, Cal Fuster de la Plaça, Can Alemany, Can Gramunt, Consell Comarcal de l'Anoia, Globus Kon Tiki, Igualada Comerç, Observatori de Pujalt, Ocisport, Oficina de Turisme de Cal Maco, Punt d'Informació de la Tossa de Montbui, Restaurant La Lliga i Vila Caelus
Entrega dels Premis Anoia Turisme 2025
Finalment, s’han anunciat els guardonats de la nova edició dels Premis Anoia Turisme, que distingeixen iniciatives i trajectòries exemplars dins el sector.
El premi a la “Millor experiència turística” ha estat per l’Espai Mines i Miners de l’Ajuntament de Calonge de Segarra, un premi destinat a empreses o institucions que ofereixen propostes singulars combinant dues o més activitats, generant experiències completes i transversals del territori.
En la categoria “Ambaixador/a de l’Anoia” el premi ha estat per la casa rural Cal Fuster de la Plaça, un reconeixement a persones, entitats o empreses que promouen activament la comarca i els seus valors arreu.
El premi “Tradició familiar i trajectòria empresarial”, que guardona, empreses amb més de 20 anys de trajectòria turística que han crescut des de la sostenibilitat, la qualitat i la innovació ha estat per Globus Kon-Tiki
Els premis han estat lliurats pel conseller de Turisme, Daniel Gutiérrez, i per la presidenta del Consell Comarcal de l’Anoia, Noemí Trucharte, qui també ha clos l’acte amb unes paraules d’agraïment i de reconeixement a la vitalitat del sector turístic anoienc.
Un sector que avança amb força
La Nit del Turisme 2025 ha reforçat la idea que el futur del turisme a l’Anoia passa per la col·laboració, la innovació i una aposta clara per la sostenibilitat. Amb projectes com la Via Blava i amb el compromís creixent de les empreses del territori, la comarca continua avançant cap a un model turístic que brolla, flueix i connecta amb les persones i amb el territori.
Galeria d'imatges: https://photos.app.goo.gl/2MkGxCcnxJai9jr99
Last modified: 21 novembre, 2025
