Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia commemora l’orgull LGTBI amb diverses accions per visualitzar el col·lectiu

29 de juny de 2020

Els colors de l’arc de Sant Martí pengen a la façana de l’edifici, s’estan elaborant entrevistes i material audiovisual i, a més, l’ens s’ha adherit al manifest del Consell Nacional LGTBI de Catalunya

Amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI, que se celebra cada 28 de juny, el Consell Comarcal de l’Anoia ha programat un seguit d’accions per visualitzar el col·lectiu i commemorar aquesta data. Per això, els colors de l’arc de Sant Martí, que són el símbol LGTBI pengen, durant aquests dies, de la façana del Consell, a la plaça de Sant Miquel d’Igualada, i l’ens comarcal s’ha adherit al manifest del Consell Nacional LGTBI de Catalunya.

A través de la Comissió LGTBIQ+, creada al mes d’octubre i integrada per una trentena de joves de la comarca, s’han preparat fins el 30 de juny set entrevistes a persones joves del col·lectiu que es poden seguir al compte d’Instagram @lgtbiqanoia. L’acció busca donar veu i fer conèixer la realitat d’aquelles persones de la comunitat LGTBIQA+ més invisibilitzades. S’ha gestat conjuntament entre joves de diferents municipis de la comarca i tècniques municipals i comarcals. Les entrevistes van a càrrec del comunicador Antoni de Febrer, que serà l’encarregat de moderar-les.

També s’ha elaborat un vídeo en què es reivindiquen els drets de les persones LGTBIQ+ i es posa en valor la diversitat de l’Anoia amb les intervencions de diferents responsables polítics i agents socials de la comarca que hi han participat per reivindicar els drets i donar visibilitat la diversitat.

La consellera de Feminisme i LGTBI del Consell Comarcal, Carme González, explica que “fem costat a la visualització del col·lectiu i a les seves reivindicacions, perquè el fet que tinguin tots els drets és un dels objectius del govern d’aquesta institució. De fet, aquest mandat 2019-2023 és el primer mandat en el qual vam batejar una conselleria amb el nom de LGTBI. Volem que sigui una política transversal a tots els departaments del Consell. Gràcies a la implicació de tècnics i tots els membres de la Comissió LGTBIQ+ s’estan fent passos endavant. Un dels darrers exemples és que la campanya de Turisme d’aquest estiu, que incorpora imatges on es veuen famílies de dues mares o dos pares. L’administració hem de ser exemple en l’absoluta normalització de la diversitat”.

Last modified: 29 de juny de 2020