Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Anoia recupera el batec del turisme esportiu amb la celebració del Catalunya E-bike Tour

30 de juny de 2020

150 ciclistes arribats d’arreu de Catalunya van participar, el passat cap de setmana, en la primera edició d’aquesta iniciativa no competitiva, que els va descobrir el paisatge, la gastronomia i el patrimoni de la comarca

L’Anoia va acollir, els passats 27 i 28 de juny, la primera edició del Catalunya E-bike Tour. Un esdeveniment de cicloturisme no competitiu que, durant dos dies, va permetre als seus 150 participants, arribats d’arreu del país, recórrer els pobles, camps i boscos de la comarca, amb bicicleta de muntanya o bicicleta de muntanya elèctrica. Això els va fer conèixer i gaudir del patrimoni, els paisatges, la cultura, els allotjaments rurals i els productes de proximitat del territori.

La primera jornada, de 76 quilòmetres, es va celebrar dissabte i la segona, de 45 quilòmetres, va tenir lloc diumenge. Els ciclistes van passar per una quinzena de municipis i van conèixer alguns dels principals elements patrimonials i naturals de la comarca.

El Catalunya E-bike Tour forma part dels E-bike tours, una sèrie d'esdeveniments amb rutes organitzades, que tenen l'objectiu de descobrir el territori, degustant els millors productes, gaudint dels paisatges i amb tots els serveis necessaris: lloguer de bicicletes, servei de mecànica, avituallaments amb productes de proximitat, allotjaments de qualitat i servei de càrrega de bateries en ruta.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Dani Gutiérrez destaca que “els participants s’han endut una visió molt completa de la diversitat del nostre territori i han marxat encantats amb el tracte rebut per part de la gent de l’Anoia”. Considera, a més, que “la suma d’esforços per part de tots els actors implicats, públics i privats, ha permès dur a terme amb èxit una primera experiència que ens ha fet tornar a bategar com a territori, després d’una situació molt complicada”. Per això, afirma que “aquest és el camí que hem de seguir des d’ara per a consolidar-nos com un referent del turisme tranquil, segur i amb experiències de qualitat”.

Jordi Marcé, regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, afegeix que “aquesta experiència ha permès constatar la viabilitat d’iniciatives que fan compatibles la pràctica esportiva, de lleure i sostenible, amb la promoció del paisatge, de la gastronomia i del patrimoni històric de la comarca; l’Anoia té molt per oferir i aquesta és una fórmula que demostra l’eficàcia d’iniciatives que són possibles quan pedalem junts”.

L’esdeveniment l’impulsaven el Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada, amb la implicació d’Anoia Turisme i el Consorci de Turisme de l’Alta Anoia, i amb la col·laboració especial dels ajuntaments de Pujalt, Carme i Rubió, que van acollir els avituallaments. La prova s’havia de celebrar el passat mes de maig però es va haver d’ajornar per l’alerta sanitària provocada per la COVID-19 i, aquest mes de juny, s’ha celebrat amb les mesures de prevenció i seguretat adients i un format adaptat al context actual.

Last modified: 30 de juny de 2020