Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia demana a la Generalitat mantenir les beques menjador també durant els mesos d’estiu

11 de maig de 2020

La situació de confinament derivada de la pandèmia per COVID-19 i els probables efectes socials i econòmics que la seguiran, fan necessari perllongar la vigència de les targetes moneder que garanteixen una alimentació adequada a tots els infants

El Consell Comarcal de l'Anoia considera indispensable que els infants que avui tenen beques menjador a través de targetes moneder, hi puguin seguir accedint durant tot l'estiu, mantenint d’aquesta manera el suport a les famílies més vulnerables de la comarca. En conseqüència, la Vicepresidenta de l’Àrea de Serveis a les Persones del Consell, Carme Zaragoza, ha fet arribar una petició oficial al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya perquè ampliï la vigència d’aquestes targetes moneder i continuïn essent operatives fins a l’inici del curs escolar 2020-2021.

Aquesta eina, que es va posar en marxa al mes de març en resposta al confinament de la població per a frenar el Coronavirus, permet garantir la correcta alimentació de tots els escolars que, en condicions normals, reben una beca per al servei de menjador del seu centre educatiu. En aquests moments disposen, com a alternativa, d’una targeta que es pot utilitzar en supermercats i botigues d’alimentació. Són 1.800 les targetes que s'han distribuït a les famílies vulnerables de la comarca.

Des de l’ens comarcal es considera que l’ampliació de la seva vigència garantiria que les famílies de tots els infants beneficiaris puguin disposar d’un recurs absolutament necessari per a mantenir una correcta alimentació. A més, es recorda que la comarca de l’Anoia ha patit molt específicament els efectes de la pandèmia, sobretot a partir del brot i el confinament perimetral de de la Conca d’Òdena.

Last modified: 11 de maig de 2020