Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia dobla el programa que ajuda a trobar feina a les persones que reben la Renda Garantida de Ciutadania

11 de febrer de 2020

L’any 2019, es va assolir pràcticament el 40% d’inserció laboral de les persones beneficiàries d’aquest programa

Aquest any 2020, el Consell Comarcal de l’Anoia dobla el programa que ajuda les persones que reben la Renda Garantida de Ciutadania a trobar un lloc de treball, passant de les 30 persones ateses el 2019 a les 60. Això és gràcies als bons resultats d'inserció que, des del Consell es van assolir l’any passat, i que la Generalitat ha avaluat com a molt positius, ja que es va assolir gairebé un 40% d’insercions laborals.

El vicepresident primer del Consell, Jordi Cuadras, destaca que “malauradament el col·lectiu de persones que reben la renda garantida i que necessiten trobar una feina a l’Anoia és alt. Per això centrem molts esforços a poder orientar-los i buscar-los una inserció laboral amb un acompanyament per part del nostre equip tècnic. Els bon resultats obtinguts fan que ara estiguem en condicions de doblar-lo i l’objectiu, ara mateix, és multiplicar les insercions laborals i les oportunitats de feina per aquest col·lectiu”.

Aquesta ampliació de persones beneficiàries ha permès poder ampliar també de l’equip tècnic, fet que permet que el programa disposi ja de dues orientadores i d’una prospectora a dedicació completa.

El Programa de Renda Garantida de Ciutadania

El Programa de Renda Garantida de Ciutadania (PRGC-MARMI) és un programa gestionat pel Consell Comarcal de l’Anoia que va destinat a persones que actualment estan cobrant i tenen aprovada la Renda Garantida de Ciutadania. Aquesta renda neix per assegurar que tots els ciutadans de Catalunya puguin fer-se càrrec de les despeses essencials per al manteniment propi o de les persones que integren la unitat familiar o de la convivència. La persona beneficiària i participant del programa, ha de respondre de manera activa, compromesa i responsable per superar la seva situació mitjançant un itinerari d’inserció laboral que li garanteixi autonomia i independència econòmica.

Per tal de millorar la situació de vulnerabilitat, mancances a nivell formatiu i les competències laborals dels usuaris, es desenvolupa un pla de treball individualitzat, on es treballa el context laboral, les competències bàsiques i transversals, motivacions i interessos, mercat de treball i ocupacions, canals de recerca de feina, eines de recerca de feina, procés de selecció, auto ocupació i noves tecnologies entre altes, així com també es fa una prospecció ajustada als perfils de les persones participants del programa, aconseguint un percentatge d’inserció alt.

La inserció, dins del programa PRGC, vol dir una contractació de més del 50% de la jornada laboral amb un contracte de superior o igual a tres mesos. El sector que ha destacat

majoritàriament al 2019 ha estat el sector serveis, amb perfils de neteja, auxiliar de geriatria i peó, entre d’altres.

Per aquest any 2020, l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Anoia es proposa incrementar el percentatge d’inserció, augmentant també el número d’atencions i millorant el pla de treball adaptat a les necessitats de les persones usuàries, per millorar la qualitat de vida de la ciutadania de la comarca.

Last modified: 11 de febrer de 2020