Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia i Cáritas signen un conveni per finançar accions de suport a dones víctimes de violència masclista

10 de febrer de 2020

L’ens comarcal ha aprovat per unanimitat destinar 45.000 euros, aquest any 2020, a iniciatives de l’entitat en aquest àmbit

El Consell Comarcal de l’Anoia i Cáritas Arxiprestal Anoia-Segarra han rubricat aquest dilluns, 10 de febrer, un conveni de col·laboració. Els protagonistes de la signatura han estat el president de l’ens, Xavier Boquete, i la directora de l’entitat, Montserrat Roca. Hi han assistit també el vicepresident de Territori i Sostenibilitat, Santi Broch, i la consellera de Joventut, Feminisme i LGTBI, Carme González.

En virtut d’aquest conveni, que va rebre el suport unànime de totes les forces polítiques al ple, el Consell farà una aportació de 45.000 euros i Cáritas els destinarà al suport a les dones víctimes de violència masclista. El Consell Comarcal ha rebut, precisament aquest any, un finançament extraordinari de 70.700 euros de la Generalitat de Catalunya per a possibilitar accions en aquest àmbit.

Xavier Boquete afirma que “des del Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal es lideren nombroses accions però, en molts casos, resulta també imprescindible la implicació d’entitats locals, que tenen un elevat grau d’immersió en la nostra societat i que porten a terme una tasca fonamental per a prestar, entre tots, el millor acompanyament a aquelles persones que més ho necessiten, en aquest cas les dones que pateixen violència masclista”.

En aquest camp Càritas, entre d’altres accions, presta suport d’urgència a dones majors d’edat, soles o amb fills menors d’edat al seu càrrec, que hagin patit maltractament psíquic o físic o assetjament sexual i que es trobin en situació de desprotecció social fora del seu entorn de convivència. Entre les prioritats d’acció del Consell figura, precisament, la prestació d’ajuda i suport a les dones en aquesta situació i, per això, ara es destina aquesta quantitat a les accions de Càritas en aquest apartat, en col·laboració també amb la Secretaria de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Last modified: 10 de febrer de 2020