Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia dona veu a les dones que han patit algun tipus de violència masclista.

24 de novembre de 2021

Aquest any, pel 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, el Consell Comarcal de l’Anoia ha recollit testimonis de dones que han patit algun tipus de violència masclista.

La campanya, que ha estat impulsada conjuntament per la Unitat d’Igualtat i Inclusió del Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania i pel Departament de Joventut del CCA, ha recollit les experiències de manera anònima i s’han compartit algunes d’elles amb tota la ciutadania.

Arrel dels estudis per part del Centre Reina Sofia i de Save the Children, que mostraven que es mantenia una elevada incidència de les violències sexuals vers les dones, es va voler conèixer la realitat de la comarca de l’Anoia.

Així mateix, sembla preocupant que, en el primer estudi, es detecta un retrocés en la percepció de violència masclista i desigualtat de gènere entre els nois joves. Un 20% dels nois de 15 a 29 anys creu que la violència masclista no existeix.

Pel que fa a l’estudi de Save The Children, mostra que els nois i noies normalitzen la violència de gènere i repeteixen patrons i rols sexistes en les seves relacions.

Dels primers resultats de la campanya, cal destacar que el 64,3% dels testimonis són de dones menors de 30 anys. La més jove, de 12 anys. Aquest fet, mostra que les violències masclistes existeixen, que dones de totes les edats les pateixen i, que sovint, les viuen des de la vergonya i la indefensió.

Podeu trobar la campanya a la web del Consell Comarcal, i a les seves xarxes socials, així com a les xarxes socials d’Anoia Jove.

Recorda! No tinguis por de parlar, hi ha persones i serveis que volen i poden ajudar-te.

Last modified: 24 de novembre de 2021