Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia ha estat guardonat amb un reconeixement com a Administració Oberta d’enguany

30 de gener de 2017

El Consell Comarcal de l’Anoia ha estat guardonat amb un reconeixement com a Administració Oberta d’enguany

El Consorci Administració Oberta de Catalunya (CAOC) va atorgar ahir, en el marc del II Congrés de Govern Digital, celebrat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el reconeixement als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la implantació de l’administració digital a les serves organitzacions.

A la categoria de Consells Comarcals, l'Anoia va rebre aquest reconeixement per destacar per l'impuls de la transformació de l'administració local en l'àmbit de l'administració electrònica. El president del Consell Comarcal, Xavier Boquete va recollir el guardó que va lliurar la presidenta del Consorci AOC, i consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs. A més, també van ser guardonats 69 ajuntaments que han destacat en l’ús de les eines d’administració electrònica, 14 consells comarcals que han acostat millor l’administració electrònica al territori, i, finalment, als 4 ajuntaments que han sigut els més productius i els que han fet més ús de les eines de l’AOC.

Aquests reconeixements s’atorguen en base als indicadors objectius que recull el Consorci AOC analitzant les webs dels ens locals i l’ús dels serveis del Consorci AOC i que es publiquen en l’Informe d’e-Administració a Catalunya. Al web del Consorci AOC es pot consultar la metodologia i els indicadors específics.

L’objectiu del Congrés, enguany estructurat en quatre eixos temàtics (Govern Obert, Administració digital, Empresa i Gestió intel·ligent del territori), és crear un espai d’intercanvi i de debat al voltant de les infraestructures que han de permetre una bona governança i una gestió pública eficient, mitjançant una administració oberta i innovadora que doni resposta a les demandes i expectatives de la societat. A més, el Congrés també vol fer valer el paper de les administracions organitzadores en la nova administració; posar en comú les experiències en marxa, els projectes en procés de llançament, les tecnologies aplicables i les oportunitats de col·laboració; establir canals permanents de comunicació i de transferència d’experiències i tecnologies entre els responsables públics, així com divulgar els continguts de les diferents sessions.

La segona edició d’aquest congrés biennal, organitzada per la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, el Consorci AOC i el Consorci Localret, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha reunit més de 1.200 congressistes sota el lema “El repte de la societat digital i la transformació de les Administracions públiques”.

 

Last modified: 5 de febrer de 2018