El Consell Comarcal de l'Anoia, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha posat en marxa un nou programa de cupons d'innovació i assessorament per enfortir el teixit empresarial agroalimentari de la comarca. Aquesta iniciativa, en el marc del projecte "Anoia, del camp a la taula", té com a objectiu finançar serveis d'assessorament que ajudin les empreses a millorar la seva competitivitat i a generar noves oportunitats de negoci.
Aquests cupons estan dissenyats per finançar serveis d'assessorament en innovació tecnològica i de gestió. Les despeses cobertes poden incloure serveis relacionats amb la innovació en producte i procés, les millores tecnològiques, la sostenibilitat i la gestió i organització.

La quantitat total destinada a aquest projecte és de 12.000 €, repartits en 6.000 € per a l'any 2025 i 6.000 € per al 2026, condicionats a l'aprovació del pressupost corresponent. S'atorgarà un màxim de 1.500 € (amb IVA inclòs) per empresa.
Poden sol·licitar aquests ajuts les persones físiques o jurídiques del sector agroalimentari que siguin productores, elaboradores o transformadores. Els requisits principals són tenir la seu social en qualsevol dels 33 municipis de la comarca de l'Anoia, comptar amb una antiguitat mínima de dos anys des de la creació o alta fiscal, ser autònoms, microempreses o petites empreses (amb un màxim de 49 treballadors) i estar al corrent de les obligacions amb l'Agència Tributària, la Seguretat Social i el Consell Comarcal de l'Anoia.
Una empresa que hagi estat beneficiària dels cupons no podrà tornar a ser-ho pel mateix objecte, i no es pot ser-ne beneficiari durant 3 anys consecutius.
S’han establert dos terminis de presentació de les sol·licituds de les empreses interessades, el primer des del 19 de setembre fins el 30 de novembre de 2025 i el segon des de l’1 de gener de 2026 i fins el 30 de setembre del mateix any.
El conseller de promoció econòmica, Pep Gorgori explica: "Aquest projecte és una aposta clara per l'Anoia i el seu sector primari. Donar suport a la innovació és clau per garantir la viabilitat de les nostres empreses i per impulsar un model econòmic més sostenible i competitiu."
L’Anoia, del Camp a la Taula és una iniciativa del Consell Comarcal, un projecte que dona suport al teixit empresarial dels productes alimentaris locals i de qualitat de la comarca de l’Anoia, que forma part de la xarxa de productes de la terra liderada per la Diputació de Barcelona.
Per a més informació, les empreses poden consultar les bases de la convocatòria al web del Consell Comarcal de l'Anoia (www.anoia.cat)
Last modified: 22 setembre, 2025