Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia lliura els ajuts per contribuir a l’impuls de 48 empreses creades durant la pandèmia

14 de desembre de 2021

La convocatòria, que es va obrir el passat mes de setembre, està dotada amb 32.000 euros i forma part del Fons Extraordinari per als Centres Locals de Serveis a les Empreses

El Consell Comarcal ha concedit, a través del seu departament de Promoció Econòmica i Ocupació, subvencions extraordinàries a 48 empreses de l’Anoia en el context de la crisi derivada de la Covid-19. La iniciativa té un import total de 32.000 euros i s’ha atorgat a aquelles empreses que es van crear o que van reorientar la seva activitat durant el primer any de la pandèmia, entre el març del 2020 i el juliol del 2021.

L’acte de lliurament dels ajuts ha tingut lloc al Museu de la Pell d’Igualada. El vicepresident primer del Consell, Jordi Cuadras, ha afirmat que “atorguem aquests ajuts perquè volem ajudar les empreses en la represa de l’activitat després de les conseqüències de l’esclat de la pandèmia. I ho fem encarats a aquells professionals autònoms i empreses que van iniciar el seu camí en plena pandèmia que són els que quedaven fora d’altres ajudes. Per tant, actuem posant el focus en aquest sector i donant un impuls a aquells que van començar en un dels moments més complicats en els quals es podia iniciar un negoci”.

En el seu discurs, Cuadras ha agraït a totes les persones que van crear empreses durant la pandèmia el seu esforç, valentia i lideratge en l’inici de projectes en un moment molt complicat: “Necessitem molta gent com vosaltres, capaç de generar feina al nostre territori amb projectes empresarials. Apostem i creiem en l’empresa com a generador d’oportunitats i llocs de treballs i les ajudes que avui entreguem en són una mostra”.

La convocatòria per rebre sol·licituds es va obrir el passat mes de setembre i forma part del Fons Extraordinari per als Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE) en el marc del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona 2020. Els ajuts s'han atorgat a aquelles persones físiques i jurídiques que són titulars d’activitats econòmiques de recent creació o que han modificat el seu epígraf professional des del mes de març de l’any 2020 fins al 8 de juliol de 2021, amb domicili social a la comarca de l’Anoia i que complien els requisits establerts en les bases.

Un total de 63 empreses i professionals van presentar sol·licitud i, tal i com contemplava la convocatòria, aquelles que han complert amb els requisits han rebut la subvenció en funció dels justificants presentats, sempre amb un import màxim de 800 euros per cada una.

Last modified: 14 de desembre de 2021