Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia organitza III Jornada del Departament de Benestar Social i Atenció a la ciutadania a Tous

23 de juny de 2023

Va aplegar una vuitantena de professionals i es va centrar en la planificació, la transversalitat, la inclusió i l’acció comunitària

El Consell Comarcal de l’Anoia va organitzar el passat 20 de juny la III Jornada del Departament de Benestar Social i Atenció a la ciutadania a l’Ateneu de Sant Martí de Tous. L’esdeveniment es va centrar en la planificació estratègica, la transversalitat, la inclusió i l'acció comunitària i va aplegar una vuitantena de professionals compromesos en la millora de les polítiques socials de la comarca. 

Eduard Canet, gerent del Consell Comarcal, va inaugurar la jornada felicitant l'equip de professionals per la seva dedicació i els va encoratjar a continuar treballant en aquests espais de trobada professional, els quals considera que tenen un gran valor per al Departament. La cap de Departament Elisenda Albareda va fer el discurs de benvinguda en què va destacar els projectes duts a terme aquest any i, especialment, la configuració del comitè d'ètica del Departament, com a resultat de la feina iniciada a la jornada del 2022. 

La ponent convidada, la doctora en Ciències Polítiques Natalia Rosseti, va oferir la conferència ‘La exclusió social i polítiques d'inclusió i acció comunitària: conceptes i estratègies’ en la qual va abordar la complexitat de les problemàtiques socials. També va destacar la importància de la governança en xarxa i la necessitat de reforçar el municipalisme, com a eixos fonamentals per abordar l'exclusió social i els reptes demogràfics, ecològics i digitals als quals s’enfronta la societat. A més, va posar en relleu com la transversalitat proporciona eines efectives per afrontar aquestes qüestions. 

Durant la jornada es va presentar l'Estratègia Anoia Inclusiva que ha elaborat l'equip tècnic del Departament amb l'assessorament de l'expert en polítiques socials Andreu Camprubí. El document recull la proposta d'una estratègia comarcal que busca abordar els reptes de l'exclusió social i la seva complexitat mitjançant una forma de treball més transversal. Aquest enfocament permetrà observar i intervenir en una realitat interconnectada de manera més eficient, realitzant accions integrals i fonamentades en la realitat local i el treball per eixos i objectius comuns.  

La jornada també va incloure dinàmiques i treballs en grup per posar en pràctica la metodologia transversal presentada. A més, s’hi va presentar un àlbum il·lustrat, que ha elaborat l'educadora Del departament Anna Garcia en col·laboració amb el Servei especialitzat d'atenció a la infància i a l'adolescència, per facilitar l’acompanyament dels infants en situació de risc social en edats compreses entre 3 i 6 anys en les mesures de protecció que s'apliquen. 

L’acte va tancar amb la intervenció de la vicepresidenta cinquena del Consell Comarca, Sandra Fernández, que va reconèixer i posar en valor la tasca dels professionals dedicats a l'atenció i suport de les persones. En va destacar l'important paper que juguen en la construcció d'una societat més inclusiva i va encoratjar a continuar treballant de manera compromesa i coordinada per aconseguir els objectius de benestar social i atenció a la ciutadania de la comarca.

Last modified: 23 de juny de 2023