Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia organitza una formació per a treballadors sobre pressió estètica amb motiu del 8 M

5 de març de 2024

El Consell Comarcal Anoia s'uneix a la celebració del Dia Internacional de la Dona amb una formació especial centrada en la pressió estètica, dirigida als treballadors i treballadores de l'entitat. La formació es desenvoluparà el dia 13 de març de 2024 i té com a objectiu proporcionar un espai de reflexió i diàleg entorn a aquesta qüestió.

La pressió estètica, una forma d'opressió de gènere que afecta principalment les dones, serà el tema central de la jornada. A càrrec de la psicòloga, educadora social i formadora Anna Jeremias Marin, els participants tindran l'oportunitat de conèixer i comprendre els mecanismes que sostenen aquesta forma de violència simbòlica. A més, es promourà una mirada crítica des de la interseccionalitat vers el cànon estètic actual, considerant altres eixos d'opressió com el racisme, el capacitisme i el classisme.

La formació, que tindrà una durada de 4 hores i es realitzarà de forma presencial, combinarà continguts teòrics amb dinàmiques participatives que permetran la introspecció personal i l'anàlisi col·lectiva. Els participants revisaran el seu propi concepte de bellesa i exploraran com es relacionen amb el seu propi cos i amb els cossos dels altres en un entorn social dominat per ideals estètics normatius.

Amb aquesta iniciativa, el Consell Comarcal Anoia reafirma el seu compromís amb la promoció de la igualtat de gènere i l'eliminació de les violències basades en el gènere. La formació representa un pas més en la lluita per crear espais laborals segurs, inclusius i respectuosos amb la diversitat.

Last modified: 5 de març de 2024