Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia potenciarà el servei d’acompanyament emocional per joves en relació amb la COVID-19

14 de juliol de 2020

Els denominats “Dilluns emocionals” han permès dotar el col·lectiu jove d’eines i recursos per ajudar-los a afrontar sentiments i situacions provocats per la pandèmia i el confinament. La iniciativa tindrà continuïtat i es veurà potenciada passat l’estiu.

El Consell Comarcal de l’Anoia, a través d’Anoia Jove, ha dut a terme en les darreres setmanes una experiència de suport emocional que ha tingut molt bona acollida. El confinament ha posat a prova les persones en molts sentits i, un dels més significatius, ha estat en la regulació emocional, especialment en les persones joves, ja que les situacions d’excepcionalitat derivades d’una pandèmia poden generar pors i incerteses.

Per aquest motiu, l’equip d’Anoia Jove, amb la col·laboració de la Unitat d’Igualtat i Inclusió Social del mateix Consell Comarcal, va obrir l’espai virtual “Dilluns emocionals” en què, a través dels canals d’Instagram dels diferents municipis de la comarca amb servei TDIC, es van donar eines i recursos per treballar situacions emocionals concretes.

Les temàtiques s’han escollit segons les prioritats de cada moment i a partir de la detecció de les necessitats del col·lectiu jove mitjançant preguntes obertes a Instagram. Els recursos s’han extret de fonts oficials i, en alguns casos, s’ha comptat amb el suport de professionals especialistes en regulació emocional. L’ansietat, la resiliència, la concentració, la Síndrome de la Cabana, les addiccions o la convivència, entre d’altres, han estat alguns dels temes treballats.

La consellera de Joventut del Consell Comarcal, Carme González, explica que “vista la bona acollida de la iniciativa, a partir del mes de setembre l’equip d’Anoia Jove reprendrà aquest servei i també es planteja potenciar-lo i adaptar-lo a nous formats, per a poder treballar l’educació emocional de forma presencial i no només a través de xarxes socials”. Per accedir a aquests recursos, es pot entrar als diferents perfils joves dels municipis de la comarca.

Last modified: 14 de juliol de 2020