Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia realitza una campanya per prendre consciència i fer visible la violència masclista

28 de novembre de 2022

La iniciativa recull diferents missatges d’apoderament i convida a donar missatges positius a algú estimat o important

Aquest any, pel 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el Consell Comarcal de l’Anoia ha elaborat un material informatiu i participatiu per prendre consciència i fer visible la violència masclista.

La campanya, que ha estat impulsada per la Unitat d’Igualtat i Inclusió del Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del CCA, recull diferents missatges d’apoderament i convida a donar missatges positius a algú estimat o important.

Es vol transmetre que la violència cap a les dones és una violació drets humans i una manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat que pateixen arreu les dones i nenes. Les violències son reflex d'un sistema de relacions de poder que situa els homes per sobre les dones i poden ser exercides a través de mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tenint com a resultat un dany o un patiment, tant si es produeix en l'àmbit públic com en el privat.

Existeix un marc legal com la Llei 17/2020, del 22 de desembre, que té la vocació d’ampliar, reforçar i actualitzar la Llei 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista i també de protegir els drets de les dones transgènere i cisgènere i de les persones no binàries, amb la finalitat de respectar la diversitat de gènere. Davant totes aquestes violències existeix un gran repte: actuar de forma estructural, preventiva, des de la suma com a persones, comptant amb el suport amb tota la població i tots els territoris.

La campanya esmentada es pot trobar a la recepció i en diversos espais del Consell Comarcal de l'Anoia. 

Last modified: 28 de novembre de 2022