Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia reivindica, coincidint amb el 2 maig, la necessitat de detectar i actuar davant els casos de bullying

5 de maig de 2021

La comissió de prevenció del bullying de l’Anoia vetlla per les polítiques de prevenció i actuació davant d’aquest fenomen

El passat 2 de maig es va commemorar el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar o Bullying. La Comissió de Detecció, Prevenció i Intervenció enfront l’Assetjament entre Iguals de l’Anoia se suma a la commemoració d’aquesta data, incidint en la necessitat de visibilitzar aquesta pràctica i entendre-la com una forma de maltractament i violència.

L’assetjament entre iguals es pot donar a partir de diferents formes de relació, ja siguin verbals, psicològiques o físiques. Es fa evident, però, que les xarxes socials han agreujat aquest fet, normalitzant alguns models nocius de relació entre joves i, malauradament, l’actual pandèmia ha invisibilitzat molts casos d’assetjament que es produeixen a través de les pantalles. 

La consellera de Joventut, Feminisme i LGTBI del Consell, Carme González, explica que “la comissió comarcal treballa des de l’any 2016 amb un equip interdisciplinar de professionals de diferents àmbits, amb l’objectiu de vetllar per les polítiques de prevenció i actuació davant d’aquest fenomen. D’entre els projectes i les actuacions de la comissió, destaca la jornada anual de bones pràctiques en relació a la prevenció i intervenció enfront el bullying, que aquest any se celebrarà el dia 16 de novembre”.

Formació i acreditació #Proubullying a Calaf i l’Alta Anoia

Els dies 17 i 24 d’abril, quinze professionals i representants d’associacions vinculades al lleure, l’esport i la cultura de Calaf i altres municipis de l’Alta Anoia van participar en una formació de quatre hores sobre prevenció d’assetjament entre iguals. L’objectiu era doble: d’una banda, donar eines per a comprendre aquest fenomen i aprendre a detectar i derivar casos de sospita de bullying i, de l’altra, presentar el circuit comarcal de detecció, prevenció i intervenció davant de l’assetjament entre iguals. 

Tots els participants rebran un vinil que els acreditarà com a espais adherits a la campanya #Proubullying, que podran fer visible a les seves pàgines web i xarxes socials, així com a la seu de les seves entitats. És previst que aquesta iniciativa del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Barcelona, es porti a terme properament en d’altres municipis de la comarca.

Last modified: 5 de maig de 2021