Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia recupera el color de la seva façana original del segle XVIII coincidint amb les obres de restauració

4 de maig de 2021

S’han solucionat els desperfectes i mostres de deteriorament i s’ha recuperat l’estètica de l’antiga façana de la Casa Padró

El Consell Comarcal de l’Anoia ha finalitzat la part principal de les tasques de restauració de la façana de la seva seu, situada a la Plaça Sant Miquel d’Igualada, en l’edifici històricament conegut com Casa Padró, original del 1747. Des que l’any 1996 es va fer l’adequació per allotjar-hi l’ens comarcal, no s’havia tornat a fer cap altra actuació, i la façana presentava mostres de desgast i deteriorament. Coincidint amb els treballs de restauració, s’han recuperat els colors i textures originals, posant novament en valor el patrimoni arquitectònic, ja que en la reforma de fa 25 anys no es va respectar aquesta coloració. 

S'han pogut reparar els desperfectes que havia ocasionat la fuita d’una canal, a la planta baixa s'ha fet una neteja i sanejat de superfícies i, a les plantes superiors, s'ha sanejat el parament amb tècniques d'estuc tradicional, s'ha pintat amb pintura de silicat –ecològica transpirable– i s'han sanejat i repassat les bigues de la cornisa de la coberta amb morter de calç. Els treballs han tingut una durada de quatre setmanes i la inversió ha estat de 12.000 euros, comptant amb una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024. En les properes setmanes es completarà la nova imatge de la façana amb la instal·lació d’una nova il·luminació.

El president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, afirma que “aquesta remodelació s’emmarca en un conjunt d’actuacions amb què dignifiquem, posem al dia i fem més eficients unes instal·lacions que acumulaven més de dues dècades d’ús intens” i destaca que “era una prioritat retornar a la façana d’aquest edifici tan simbòlic la seva esplendor original”.

Altres actuacions que s’han dut a terme recentment, que s’executen ara mateix i que es preveu haver enllestit abans de l’estiu, inclouen la instal·lació de plaques fotovoltaiques, la substitució de la il·luminació interior per LEDs, l’adaptació de l’enllumenat exterior a la nova normativa d’eficiència, la renovació de les fusteries exteriors, la substitució de l’ascensor i la redistribució d’espais i millora de la ventilació per adoptar els actuals protocols de prevenció sanitària. El global d’aquestes actuacions suposarà una inversió en conjunt d’uns 250.000 euros.

Last modified: 4 de maig de 2021